Kadri Paas • 13. juuni 2010 kell 15:14

Ansip tahab kõrgete palkade, pensionite ja tuumajaamaga Eestit

Peaminister Andrus Ansip soovib, et Eestist saaks regiooni kiireimini kasvava majandusega ja põhjamaiselt parimat haridust andev riik.

„Mina tahan, et Eestis oleks Põhjamaade parim ettevõtluskeskkond ja meie majandus oleks regioonis kõige kiiremini kasvav. Tahan, et Eestis saaks põhjamaiselt parimat haridust. Toetudes oma lemmiklaulu sõnadele: tuule suund on nord, nüüd on Eesti kord,“ lausus Ansip.

Ansip rõhutas, et haridus, energeetika ja majandus ongi järgmise nelja aasta võtmeteemad.

„Põhjamaade tiiger on moodne, paindlik ja tõhus riik, mis suudab neis valdkondades pakkuda parimat. See on minu visioon Eesti lähitulevikust. Visioon kõrgelt haritud, kõrgete palkade ja pensionidega rahvast," kõneles valitsusjuht.

"Selleks, et ka peale kriisi olla taas kõige kiiremini kasvav majandus Põhjamaades vajame Põhjamaade parimat ettevõtluskeskkonda," leidis peaminister.

Lisaks heale haridussüsteemile on valitsusjuhi sõnul olulised ka suurem energeetiline julgeolek ning moodne ja tõhus riigikorraldus.

"Vajame suuremat varustuskindlust, sealhulgas oma rahumeelset rahvuslikku tuumaprogrammi. Riik peab toimima tõhusalt, konkurentsivõime kasvu tuleb toetada ning avalike teenuste kvaliteeti parandada seejuures avaliku sektori kulusid suurendamata. Eesmärk peab olema pakkuda kodanikele sama raha eest paremat riiki,“ rõhutas Ansip.

Hetkel kuum