Anne Oja • 24. juuni 2010 kell 14:08

Põllumeeste juht lahkub Rahvaliidust

Võidupüha eelsel päeval esitas Rahvaliidust lahkumise avalduse Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresident Jaan Sõrra.

"Olen olnud Rahvaliidus 2001. aastast. Koostöös erakonnaga oleme põllumajanduse ja maaelu vallas palju positiivset saavutanud. Erakond on aga järjest enam minevikku kaldumas," kommenteeris Sõrra pressiteate vahendusel. "Nende auväärsete minevikupoliitikutega, kes erakonna juhiks pürgivad ja Rahvaliidus valitseva teisitimõtlejate vihkamise õhkkonnas pole minu hinnangul enam võimalik põllumeeste ja maainimeste asja edukalt ajada."

Sõrra heidab erakonna juhtpositsioonile pürgivatele liikmetele ette, et ühinemine sotsidega kukutati läbi. Koos sotsidega oleks põllumehed saanud uue hingamise, leidis ta.

"Põllumehed ootavad oma juhtidelt konkreetseid tulemusi probleemide lahendamisel. Selleks tulebki leida uusi väljundeid," lisas Sõrra ja kutsus kõiki rahulolematuid erakonda vahetama, ütlemata samas, kuhu tuleks sammud seada.

"Kui me ise meile eluliselt tähtsate probleemide lahendamisel ei osale, võib nii Eesti põllumajandusest kui ka maaelust, sarnaselt Rahvaliiduga, peagi minevikuvormis rääkida," põhjendas Sõrra.

Hetkel kuum