1. juuli 2010 kell 20:01

Rumeenia koondab 53 000 töökohta

Rumeenia plaanib avalikus sektoris koondada 53 000 töökohta, mille kaugem eesmärk on viia riigieelarve taas tasakaalu.

Rumeenia peaminister Emil Boc on juba mõnda aega kritiseerinud avalikke institutsioone, väites, et viimased on liiga suured ning ebaefektiivsed, vahendab AP. Valitsus on võtnud vastu n-ö hädaabi määruse reguleerimaks riigiasutustest töötavate inimeste arvu, kelle tööülesanded peaministri sõnul on laialdaselt kattuvad ning sarnased.

Rumeenia eelarve on üleilmse majanduskriisi mõjul sattunud tugevasse defitsiiti, mida riik on nüüd erinevate võtetega üritamas tervendada. Neljapäeval tõsteti käibemaksu seniselt 19%-lt 24%-ni ning tutvustati ka uut omandimaksu süsteemi. Alates tänasest kärbiti ka kõigi avaliku sektori töötajate palku koguni 25% võrra.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum