Silvia Kruusmaa • 2. juuli 2010 kell 9:10

Reisivahendajad trikitavad Top Toursi lepingutega

 Tarbijakaitseamet palub tarbijatel mitte kirjutada tagantjärgi alla reisivahendajate poolt müüdud AS Top Tours esitatud lepingutele.

Tarbijakaitseamet on tarbijate kaebuseid läbi vaadates avastanud, et vahendaja kaudu AS Top Tours reisi ostmisel ei ole mitmed vahendajad tarbijat teavitanud, et müüakse AS Top Tours reisi. Kui vahendaja ei ole teavitanud tarbijaid tegelikust reisikorraldajast, siis vastutab tarbija ees tulenevalt võlaõigusseadusest vahendaja ja selliseid nõudeid tagatise eest ei hüvitata.

Tarbijakaitseametile teadaolevalt on mitmed AS Top Tours pakettreise müünud reisiettevõtted hakanud tarbijatelt küsima tagantjärgi allkirju nende vahendusel sõlmitud reisilepingutele, näitamaks tagantjärgi, kes on reisikorraldaja. Sellise tegevusega soovib vahendaja vabaneda vastutusest tagastada tarbijatele mittetoimunud reiside eest reisitasu.  

Tarbijakaitseamet soovitab mitte allkirjastada tagantjärgi ühtegi lepingut ja palub edastada  informatsiooni selliste ettepanekute kohta ameti meilile [email protected]

Hetkel kuum