Meelis Mandel • 2. juuli 2010 kell 10:40

Putin prantslastele: ostke odav Lada

Venemaa peaminister Vladimir Putin on asunud autokaupmeheks raskustes oleva Avtovazi päästmiseks, kirjutab Kauppalehti.

Nii pakkus Putin Prantsusmaa valitsusele, et Vene riik loobuks 25%lisest osalusest Ladasid valmistavas Avtovazis ja saaks Prantsuse riigilt vastutasuks Renault' aktsiaid. Prantsuse riigil on Renault`s 15,7% osalus. Ettevõtete praeguse börsiväärtuse järgi saaks Venemaa Avtovazi aktsiate eest 1-3 protsenti Renault`st.

Kuna Renault'l on hetkel 25% Avtovazist, tähendaks tehing, et prantslased saaks Vene autotootjas 50% või isegi suurema osaluse. Analüütikute hinnangul ei ole prantslased väga innustunud tehingust, kuna pankrotipiiril kõikuva Avtovazi kukkumisel tehakse süüdlasteks sel juhul prantslased. Avtovazi mullune kahjum oli miljard dollarit.

Hetkel kuum