Katre Pilvinski • 4. juuli 2010 kell 7:30

Raie: iisraellaste ettevõtlikkus teeb kadedaks

Muljetavaldav on see, kuidas Israel püüab julgustada alustavaid ettevõtteid ja üldse ettevõtlusega alustama. Nad on meist selles osas paar sammu ees, märkis Kaubanduskoja peadirektor Siim Raie.

„Muljetavaldav on see, kuidas Israel püüab julgustada alustavaid ettevõtteid ja üldse ettevõtlusega alustama. Meil on sealt üht-teist majanduspoliitika valdkonnas õppida, nad on meist selles osas paar sammu ees," sõnas Raie. 

"Mind teeb kadedaks nende ühiskonna üleüldine ettevõtlikkus. Jeruusalemma inkubatsioonikeskuses vaadatakse aastas 500 projekti läbi ning see on ainult üks inkubatsioonikeskus, kuid riigi peale on neid kokku 24,“ rääkis ta.

Samuti nentis Israeli visiidil osalenud Ensto Ensek juhatuse esimees Üllas Täht nentis, kindlasti on eestlastel Israelilt õppida, kuna iisraellasi on ikkagi 7,3 miljonit ning konkurents on seal tihedam.

Võrreldes teiste Israeli visiidil osalejatega leidis Täht vähem kontakte. „Tahtsime laieneda selles mõttes, et müüa oma tooteid sinna. Otseseid kontakte ma praegu veel ei leidnud, küll aga kaudseid kontakte, mis võiks tulevikus areneda kontaktiks. Ega väga lühikese, 20 minutilise, jutuajamise põhjal on raske ennustada kontakti tulevikku.“

Hetkel kuum