Katre Pilvinski • 10. juuli 2010 kell 6:49

Parima noore kohviettevõtja tiitel tuli Eestisse

Juuni lõpus andis Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) välja kõige väärikamaid auhindu kohvimaailmas. OÜ Gourmet Coffee tegevjuhti Heili Politanovit tunnustati tiitliga Young Entrepreneur of 2010.

Igal aastal autasustab SCAE kohvimaailma tegijaid järgmistes kategooriates: Young Entrepreneur, Inventive Communicator, Outstanding Producer, Lifetime Achievement ja National Coordinator of the Year, teatas Gourmet Coffee. Heili on olnud SCAE Eesti osakonna aktiivne liige aastast 2005.

Heili on Cup of Excellence rahvusvaheline maitsekohtunik ja ta on hinnanud kohvisid Nikaraaguas (CoE 2008) ja Boliivias (CoE 2008, CoE 2009). Heili on olnud ka Eesti cuptastingu võistluse peakorraldaja (2009, 2010).

Värske tiitliomanik on üllatunud, kuid äärmiselt õnnelik rahvusvahelise tunnustuse üle. „Auhind tuli mulle suure üllatusena. Ma olen aastaid selle nimel töötanud, et pakkuda eestlastele parimat kvaliteetkohvi ning  kohvikultuuri lähemale tuua. See töö nõuab pühendumist ja armastust kohvi vastu ning selline tunnustus on mulle kui ettevõtjale ja kogu Gourmet Coffee meeskonnale väga suur au,“ rääkis Politanov

SCAE on globaalselt tunnustatud assotsiatsioon, mis tegeleb kohvikultuuri arendamisega, korraldab konverentse, seminare, koolitusi ning annab välja auhindu. Siiani on Heili ainukene eestlane, keda samanimelise tiitliga SCAE poolt tunnustatud on.

Hetkel kuum