Katre Pilvinski • 12. juuli 2010 kell 5:45

Vaab: usun, et Ligi on sõnapidaja mees

ASi Mäo Invest juht Enno Vaab rääkis Äripäevale, et peab Jürgen Ligi sõnapidajaks meheks ning usub, et eurole ülemineku kurssi ei muudeta.

"Arvan, et eurokurss jääb samaks. Ei ta lähe paremaks ega kehvemaks, vaid ma arvan, et kurss jääb samaks," vastas Vaab pärimisele.  "Ma ei tea kui reaalne see on, aga kui keskpank tahaks võib-olla midagi korrigeerida – talle kindlasti meeldiks peale Kreeka ja muid jamasid midagi tekitada," arvas mees.

Siiski toonitas ta, et usub praegu tõesti Eesti Vabariigi valitsusse, et ta ei lase eurokursil muutuda. "See oleks tegelikult juba inflatsioon," pahandas Vaab. "See teeks meie raha odavamaks ehk täna tehakse väga palju tehinguid eurodes Euroopasse, see kindlasti ei ole hea märk," lausus ta.

"Usun, et Jürgen Ligi on sõnapidaja ja mitte ainult tema, vaid terve valitsuse pea on praegu pakul," ütles Vaab.

Homme tehakse teatavaks, millise vahetuskursiga Eesti tuleva aasta esimesest jaanuarist eurole üle läheb. Äripäev küsis Enno Vaabilt tema arvamust, kas vahetuskurssi muudetakse või jääb see samaks.

Hetkel kuum