Aivar Hundimägi • 13. juuli 2010 kell 15:30

Äripäeva vutiennustuse võitjad selgunud

Äripäeva jalgpalli MMi ennustusvõistlusel selgus võitja loosi tulemusena, sest kaks võistlejat kogusid võrdse arvu punkte. 

Täna Kuku raadio saates „Äripäev eetris“ toimunud loosimisel naeratas õnn Aleksander Adamile, kes saab ennustusvõistluse peaauhinnaks olnud 3360 krooni maksva Harvardi Taskumentori raamatute sarja omanikuks. Taavo Lumiste saab auhinnaks 3334kroonise Äripäeva aastatellimuse. Adami ja Lumiste kogusid 103 võimalikust punktist 64.

Mõlemad ennustasid täpselt ära näiteks finaali jõudnud meeskonnad ja MMi võitja. Lumiste ennustas täpselt ka Saksamaa kolmanda koha, kuid Adami oli täpsem alagruppidest edasisaajate ennustamisel. 

Kokku osales Äripäeva jalgpalli ennustsuvõistlusel 189 võistlejat, kellest koguni 59 ennustas, et finaalturniiri võidab Hispaania. Hollandi teine koht ei tulnud üllatusena 21 võistlejale. Saksamaa kolmanda koha ennustas õigesti 13 võistlejat. Uruguai neljanda koha ennustasid täpselt ainult kaks osalejat.  

Lisaks peaauhinnale loositi kõige täpsemini poolfinaali jõudnud meeskondade ennustajate vahel välja Äripäeva aastatellimus, selle võitis Ergo Mägi. Ükski osaleja ei suutnud õigesti ennustada nelja poolfinaali jõudjat. 14 osalejat ennustasid aga täpselt kolm poolfinaali jõudnud meeskonda.

Kolmanda Äripäeva aastatellimuse võitis võistleja Kersti, kes juhtis ennustusvõistlust pärast kaheksandikfinaalide toimumist. Kersti arvas õigesti ära 14 alagruppidest edasi pääsenud võistkonda. Talle tuli ainult üllatusena Jaapani ja Slovakki jõudmine kaheksandikfinaali.

Hetkel kuum