Anne Oja • 19. juuli 2010 kell 14:33

Kohus keelas Schwarzeneggeril palku alandada

Sacramento kohus keelas Kalifornia kuberneril Arnold Schwarzeneggeril kohalike ametnike palku miinimumini vähendada, kuniks uus eelarve vastu võetakse.

Kohus leidis, et palga alandamine seaduses lubatud miinimumi mõjub ametnikele halvasti, vahendas Associated Press.

Palga kärpimine oleks puudutanud kuni 200 000 ametnikku, misjärel oleks tunnipalgal olnud ametnikud saanud 7,25 dollarit (87 krooni) tunnist ja ülejäänud 455 dollarit (5 490 krooni) nädalas. 35 000 Kalifornia ametnikku, kelle seas on ka politseinikud, poleks palgakärbe puudutanud.

Schwarzeneggeri meeskond kavatseb kohtuotsuse vaidlustada.

Kalifornia osariigi eelarvedefitsiit on kõige suurem USAs. Sel aastal võib defitsiit ulatuda 19 miljardi dollarini. Schwarzenegger püüdis ametnike palku alandada ka kaks aastat tagasi, kuid ka siis kukkus see läbi.

Hetkel kuum