Silvia Viidik • 26. juuli 2010 kell 9:59

Ferrari F1 tiim sai pettuse eest trahvi

Vormel 1 sarja Ferrari meeskond sai 100 000 dollari suuruse trahvi võistlusreeglite rikkumise eest eilsel võidusõidul.

Piloot Felipe Massa oli kahel kolmandikul võistlusest sõitnud juhtpositsioonil, kui talle raadio kaudu edastati teade: "Fernando on sinust kiirem," ning küsiti seejärel, kas ta sõnumit mõistab, kirjutab Bloomberg. Peatselt möödus Massast meeskonnakaaslane Fernando Alonso, misjärel sai ta raadiosse uue teate: "Tubli poiss, jää nüüd lihtsalt sinna, kus oled. Vabandust." Kogu vestlus oli kuulda ka televiisorist.

Pärast võistlust teatas rahvusvaheline autospordiliit FIA, et trahvib Ferrarit, sest meeskonna käsklused, mis võistlustulemustesse selliselt sekkuvad, on keelatud. FIA teatas veel, et Ferrarit võivad oodata edasised sanktsioonid ka Maailma Autospordi nõukogult spordile halva kuulsuse külgekleepimise eest.

"Ferrari varastas meilt võimaluse näha tõelist võistlust pilootide vahel," pahandas endine F1 meeskonna omanik Eddie Jordan uudisteagentuurile. "Ferrari peaks tundma häbi. See oli meeskonna käsk. Minu jaoks on see petmine ja need kaks autot tuleks võistluselt eemaldada," rääkis Jordan.

Hetkel kuum