Indrek Kald • 28. juuli 2010 kell 8:49

Ida-Euroopal Shanghai EXPO-l ühine turundusseminar

Üheksa Kesk- ja Ida-Euroopa riiki pidasid Hiinas EXPO-l ühiselt turundusseminari China Investment Forum, et edendada vastastikuseid investeeringuid.

Maailmanäitusel Poola paviljonis aset leidnud seminarile ja sellele järgnenud ringkäigule osavõtjate paviljonides tuli kohale üle 60 Hiina investori, ajakirjaniku ning välisinvesteeringute agentuuride esindaja. Seminari eesmärgiks oli tutvustada investeerimisvõimalusi Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse ning investeeringuid juba teinud Hiina ettevõtete edulugusid.

EXPO Eesti paviljoni komissar Toomas Tiivel nimetas Eesti väljapanekut külastanud ettevõtjatele kaks olulist eelist. "Kuna Eesti on uuest aastast üle minemas eurole, kinnitab see Eesti majanduse usaldusväärsust. Lisaks on Eesti Hiinale kõige lähemal asuv ELi riik," märkis ta.

Eesti paviljoni külastades tundsidki osalejad huvi peamiselt eurotsooniga liitumise ning IT-sektori vastu. Ettevõtjatele tutvustati erinevaid Eesti e-lahendusi, alates e-politseist, lõpetades e-kooli ja e-retseptiga.

EXPO maailmanäitus, mille motoks on "Parem linn, parem elu", toimub Shanghais 1. maist 31. oktoobrini. Eesti rahvuspäeva peetakse 18. oktoobril. Eesti osalemist maailmanäitusel korraldab EAS.

Hetkel kuum