Anne Oja • 1. august 2010 kell 14:00

Kuuma tõttu peatab AvtoVAZ nädalaks konveieri

AvtoVAZ paneb esmaspäeval konveieri kuuma ilma tõttu nädalaks ajaks seisma, teatas ettevõte pressile.

Tootmisliinid seisavad 2.-8. augustil. Sunnitud puhkusele läheb kogu töötajaskond, nii tootmistöölised kui abipersonal. Ettevõte maksab inimestele sundpuhkuse ajal kaks kolmandikku keskmisest palgast, vahendas auto.lenta.ru.

Prognooside kohaselt tõuseb Toljatti õhutemperatuur tuleval nädalal üle 45 kraadi Celsiuse järgi ja AftoVAZi ruumides olevad kliimaseadmed ei pruugi tööks vajalikku keskkonda tagada.

Töö seiskab kuuma ilma tõttu ka Gorki autotehas, kuid kaheks nädalaks. Selleks, et kõik GAZi töötajad saaksid üheaegselt puhkusele minna, tuli juulis kehtestada kuuepäevane töönädal. Kõrgendatud nõudluse tõttu töötab tehas sellise graafiku alusel ka pärast kollektiivpuhkust.

Planeeritult on praegu suvepuhkusel ka KamAZ, GM-AvtoVAZ ja Fordi, Nissani, Toyota ning General Motorsi Venemaa tehased. Ainult UAZ loobus kollektiivpuhkusest ning toodab niisuguses tempos sõidukeid kuni aasta lõpuni. 

Hetkel kuum