Anne Oja • 6. august 2010 kell 14:28

Venemaa süüdistab Bloombergi maksudega vassimises

Venemaa maksuinspektsioon määras Bloombergi Venemaa allüksusele 120 miljonit krooni maksu, mis koosneb kasumimaksust, viivistest ja trahvist aastate 2006-2007 eest.

Bloombergi Venemaa allüksust süüdistati maksudest kõrvalehoidmises esmakordselt, kirjutas ajaleht Vedomosti.

Bloomberg ei maksnud kasumilt maksu, kuna leidis, et esindus Venemaal ei tähenda püsivat tegevuskohta. Seejuures viitas agentuur 1992. aastal sõlmitud Venemaa ja USA vahelisele maksulepingule, mis lubab Ameerika firmadel maksud maksmata jätta, kui nende tegevus Venemaal on vaid abistava iseloomuga või kui esindus tegeleb eranditult informatsiooni kogumisega peakorterile.

Maksuametnike arvates ei tegelenud Bloombergi töötajad üksnes info kogumisega, vaid ka valmistoodangu väljaandmisega. Esinduses töötas paarkümmend inimest ja kahe aasta käive ulatus ligikaudu miljardi rublani.

2009. aastal ulatus Venemaa tasulise informatsiooni turg 160-200 miljoni dollarini. Bloomberg kontrollis umbes 20% turust. Kogu maailmas on Bloombergi turuosa 24%.

Hetkel kuum