Indrek Kald • 10. august 2010 kell 6:19

Kuue kuuga majutati välisturiste mullusest 13% enam

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid Eestis 656 000 välisturisti ehk mullusest 13 protsenti enam, teatas statistikaamet.

Välisturistide arv suurenes esimesel poolaastal kõigis peamistes turismipiirkondades ehk Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestis. Populaarseim sihtkoht oli jätkuvalt Tallinn, kus peatus 74% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest. Eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes saabus rohkem välisturiste Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Suurbritanniast ja Lätist. Vähem turiste kui eelmise aasta samal ajal saabus Rootsist ja Norrast.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas esimesel poolaastal 365 000 siseturisti, nende arv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%. Siseturistid eelistasid Lõuna- ja Lääne-Eesti majutusettevõtteid, kus peatus enam kui pool majutatud siseturistidest. Tallinna majutusettevõtete teenuseid kasutas 18% majutatud siseturistidest, mis on 7% rohkem kui eelmise aasta I poolel.

Juunis oli külastajaile avatud 1023 majutusettevõtet 19 600 toa ja 44 900 voodikohaga. Täidetud oli 45% tubadest, mis oli viie protsendipunkti võrra enam kui 2009. aasta juunis.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 421 krooni (27 eurot) ehk 5% vähem kui eelmise aasta juunis. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas, keskmiselt 505 krooni (32 eurot), kuid ka siin oli ööbimine eelmise aasta juuniga võrreldes keskmiselt 37 krooni odavam.

Hetkel kuum