Silvia Kruusmaa • 15. august 2010 kell 6:36

Tartu plaan valgustuse arvelt kokku hoida ebaõnnestus

Tartu linnavalitsus üritas tänavavalgustuse arvelt eelarvet kokku hoida, kuid 45-minutiline pimedus pärast päikeseloojangut ja enne päikesetõusu ei ole elektrihinna tõusu tõttu oodatud kokkuhoidu toonud.

"Oleme laias laastus hoidnud sel aastal kokku pool miljonit kilovatti ja aasta lõpu seisuga, kui me arvestame enam-vähem samade režiimidega, mis täna on, siis me kulutame üle eelarve 1,6 miljonit krooni rohkem. Üritasime kokkuhoidu saavutada kuskil 10%, kuid tuleb välja tegelikult kulutame 10-15% rohkem," rääkis Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak "Aktuaalsele kaamerale".

Kuigi linnakodanikud pimeduse üle kaebavad, pole kuritegevus linnajuhtide sõnul tõusnud ning politsei palvel on turvakaamerate piirkonnad jäetud vanale režiimile.

40% Tartu tänavavalgustusest on varustatud säästuplokkidega, mistõttu on valgus tuhmim, hoides kokku 20% energiat.

Hetkel kuum