Sirje Rank • 17. august 2010 kell 8:43

Taani kärbib oma  „flexicurity“ süsteemi

Taani, mille edukat tööturu süsteemi on imetletud ja eeskujuks seatud, on olude sunnil asunud seda kärpima ja kohendama.

Taani süsteemi omapära on, et töötajate palkamine ja vallandamine on ettevõtetele tehtud lihtsaks, riik aga hoolitseb selle eest, et töö kaotanud inimene ei jääks sissetulekuta, saaks abi uue töökoha leidmisel ning vajadusel uue väljaõppe.

See on aidanud Taanis tööpuuduse hoida kadestamisväärselt madalal, hoolimata kõrgest maksukoormast ja kulukast sotsiaalkindlustussüsteemist. Nüüd tuleb aga ka Taanil püksirihma pingutada, et eelarvekulud kontrolli alla hoida, kirjutas New York Times.

Töö kaotamise järel tagab süsteem abiraha 80% ulatuses varasemast sissetulekust (kõrgepalgalistele on kehtestatud ülempiir). Toetuse eest peavad töö kaotanud aga osalema ümberõppes ja muudes programmides, mille eesmärk on aidata neil kiiresti uus töökoht leida.

Juunis otsustas Taani valitsus kärpida töötutele abiraha maksmise perioodi seniselt neljalt aastalt kahele aastale. „Karm tõsiasi on, et mida kauem ollakse tööta, seda raskem on leida uut ametit,“ kommenteeris otsust Taani rahandusminister Claus Hjort Frederiksen. „Neli aastat töötu olla on luksus, mida me endale enam lubada ei saa.“

Taani otsib uut tasakaalu tööturu paindlikkuse ja sotsiaalse kindlustatuse vahel.

„Ei ole mingi ime, et valitsus tahab kärpida programme, mis on väga kulukad ja kohtlevad kodanikke kui kuningaid,“ ütles lehele Londoni Majanduskooli professor Iain Begg. „Nii on hakatud otsima tööturupoliitikat, mis aitaks inimestel uue töö leida väiksemate kuludega. Kõlab nagu Püha Graali otsimine.“

Igal aastal vahetab Taanis 30% tööealistest töökohta, kuna teatakse, et vajadusel aitab süsteem neil uue ameti leidmiseni maksta toidu- ja üürikulud.

Ülemaailmses finants- ja majanduskriisis on aga Taani valitsus kui suurim tööandja olnud sunnitud pakkuma rohkem ajutist tööd ning tööturu meetmeid aktiivsemaks muutma. Inimestele jäetakse vähem võimalust pakutud töökohti tagasi lükata.

Lisaks on riik tööturu programmidesse kaasanud senisest enam erafirmasid, mis saavad boonust iga inimese pealt, kes alustab ümberõpet või on leidnud uue ameti. See paraku võib tähendada, et inimesed konutavad kursustel vaid oma elulookirjelduse täiendamiseks.

Valitsuse uus poliitika tekitab heaoluriigis ärevust. „Meil on see kuulus flexicurity mudel, kuid täna on esikohal ainult flex ehk paindlikkus ja kindlust pole ollagi,“ kaebas lehele Taani ühe suurima ametiühingu HK juht Kim Simonsen.

Tööpuudus on Taanis praegu  kasvanud kahe aasta taguselt 1,7 protsendilt 4,2%-le. Muu maailmaga võrreldes on see jätkuvalt kadestamisväärselt madal.

 

Hetkel kuum