Anu Jõgi • 25. august 2010 kell 13:49

Soome pankrotifirmades kinni miljardeid

Soome pankrotti läinud firmade võlad ulatuvad kokku 1,3 miljardi euroni ehk üle 20 miljardi Eesti krooni, võlaandjad saavad harva oma raha tagasi.

„Kahe aasta jooksul algatatud pankrottides on kokku kinni 1,3 miljardi euro ulatuses võlgu, millest võlaandjad suuremat osa kätte ei saa,“ teatas Soome ettevõtte- ja krediidiinfofirma Suomen Asiakastieto.

Majanduskriisi kestel on Soomes pankrotti läinud 5400 aktsiaseltsi, kelle keskmine võlg on Suomen Asiakastieto andmetel 200 000 eurot ehk üle 3 miljoni krooni. Võlasumma on firmade käibega võrreldes suhteliselt suur, sest suur osa Soome firmasid on väikesed. Suurem osa võlgu jääb maksmata.

Krediidiinfofirma ennustab, et järgneva 12 kuu jooksul käib pankrotihaldurite laualt läbi veel 580 miljoni euro ehk 9 miljardi krooni ulatuses riskantselt laekuvaid võlgu. Firma soovitab olla eriti ettevaatlik toitlustusvaldkonna ettevõtetega, kus iga neljas firma on nõrgas krediidiklassis.

Hetkel kuum