Indrek Kald • 7. september 2010 kell 13:10

Tallinn plaanib uut abipaketti

Tallinna linnavalitsus valmistab ette uut abipaketti, kinnitas linnapea Edgar Savisaar.

"Tallinna abipakett on tuhanded linlased halvimast päästnud, meie töötuse vastane programm on aidanud säilitada inimeste sotsiaalset sidusust, pakkunud nõu ja tuge, suppi ja öömaja, toetust ja töist tegevust," rääkis ta.

Savisaar nentis, et kogukonda toetavat sotsiaalset käitumist eeldatakse Eestis eeskätt omavalitsustelt ning rasketel aegadel muutuvad omavalitsused sotsiaalpoliitikas määravaks jõuks. "Tallinna linnavalitsus on aastaid järginud sotsiaalsete väärtuste prioriteetsust. Eriti intensiivistus Tallinna linnavõimu tegevus Eestit rängalt tabanud majanduskriisi tingimustes," kinnitas linnapea.

Savisaare ütlusel on tänavu Eesti suurim probleem tööpuudus. Ta meenutas, et 2008. aasta jooksul tööpuudus kahekordistus ja 2009. aastaga kolmekordistus. "Taoline vabalangus oli Eestile esmakordne kogemus," ütles Savisaar. "Paraku ei taheta veel tänagi tunnistada üha süvenevat vaesust ja vajadust sellega võidelda."

Meeri kinnitusel on Tallinn oma kogukonna kaitsmisega majandussurutise tagajärgede eest hästi toime tulnud. "Suhtelises vaesuses elab Statistikaameti hinnanguil koguni viiendik Eesti elanikkonnast," rõhutas Savisaar. "Kiiret töökohtade taasteket ei luba ükski ettevõtja, analüütik ega majandusekspert. Seetõttu valmistab Tallinn ette uut abipaketti," rääkis ta.

Savisaare sõnul registreerib end Tallinnas töötuks keskmiselt sada inimest tööpäevas, vaatamata sellele, et statistika näitab töötute arvu langust. "Seega ei veel kahjuks väita, et linnaelanike tööhõives oleks toimunud oluline muutus paremuse suunas," tõdes ta.

Hetkel kuum