Indrek Kald • 10. september 2010 kell 12:58

Vähekindlustatuist toetab eurot vaid 30%

Nende hulgas, kes tunnevad end majanduslikult ebakindlalt, on euro tuleku toetuse tase vaid 30%, majanduslikult kindlalt tundvate inimeste hulgas on eurotoetus 62%.

Majanduslikult tunneb ennast kindlalt 64% Eesti elanikkonnast ja ebakindlalt 35%, selgus TNS Emori uuringust.

Septembrikuu algul toetas eurole üleminekut 50% Eesti elanikkonnast ja vastu oli 39%. Võrreldes augustikuu lõpuga on toetus tõusnud 2%, siis toetas euro tulekut 48% Eesti elanikest ja selle vastu oli 42%.

Eelmise aasta detsembris toetas eurole üleminekut 47% Eesti elanikest. Selle aasta esimesel poolaastal võis mitmete erinevate uuringute (Eurobarometer jt) valguses täheldada eurotoetuse mõningat nõrgenemist.

Nüüd on see aeg läbi ja eurotoetus hakkab tasapisi tõusma, kuna majandus on hakanud kasvama ja ka elanike sissetulekud ei vähene enam, teatas TNS Emor. Viimased uuringud näitavad elanike sissetulekute mõningat kasvu.

Teave tugineb TNS Emori seireuuringutele septembri alguses ja augusti lõpus. TNS Emori telefonikeskus küsitles nii augustis kui ka septembris 500 inimest vanuses 15-74. Seire toimub TNS Emori initsiatiivil.

Hetkel kuum