Sirje Rank • 15. september 2010 kell 16:24

Eurovastasus on kriisis kasvanud

Kui hiljutises arvamusküsitluses eurooplastelt küsiti, kas euro on halb või hea, vastas enamus eurooplasi – halb.

Sellise vastuse andis 55% küsitletuist, kes osalesid USA Saksamaa Marshalli Fondi ja Itaalia fondi Compagnia di San Paolo küsitluses. Prantslastest olid euroga rahulolematud 60% ning sakslastest 53%, vahendas agentuur Bloomberg.

Sellest hoolimata leidis enamus küsitletuist, et tihedalt lõimunud Euroopa on hea, millest võib välja lugeda, et ühisraha siiski prügikasti heita ei soovita. Pigem on euro peksupoiss, mille kaudu väljendatakse oma rahulolematust.

„Euroopa sümbolitest ja institutsioonidest sai kriisis kõige enam kannatada euro,“ ütles Saksa Marshall Fundi teadur Bruce Stokes. „Seda ei tuleks aga üle tähtsustada: see ei tähenda tingimata, et eurost soovitakse loobuda.“

Kokku küsitleti uuringu käigus 13 000 inimest 11 Euroopa Liidu riigis, Türgis ja USAs.

Hetkel kuum