Väinu Rozental • 16. september 2010 kell 4:50

Juhan Parts tutvustab täna Londonis Eestit investoritele

EAS ja Briti-Eesti Kaubanduskoda korraldavad Londonis täna konverentsi „SmartEST: Eesti peale eurotsooni ja OECDga liitumist“, kus tutvustatakse investeerimisvõimalusi Eestisse, konverentsi peakõnelejaks on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Konverents on suunatud ärikontaktide sõlmimisest ning Eestisse investeerimisest huvitatud ettevõtetele. Kohale oodatakse üle 100 huvilise, muuhulgas pangandussektorist ja tervishoiuvaldkonnast, edastas EAS.

„Sellised konverentsid on Eesti jaoks igapäevane töö, mida me järgmise kolme aasta jooksul peame väga intensiivselt tegema,“ selgitas konverentsi vajalikkust Parts. „Mind huvitab eelkõige, mida potentsiaalsetest investoritest ettevõtjad Eesti valitsuselt ootavad – seda kavatsen konverentsil ka küsida. Soovime ettevõtjaid kohelda vastavalt nende vajadustele, et sügavast huvist saaksid ka reaalsed sammud ning neist pikaajalised investorid Eestis,“ tõi minister esile oma ettekande põhirõhke.

Suurbritannia poolne vastuvõtja on sir John Stuttard, Londoni linnapea aastatel 2006-2007, kes külastas Tallinna tänavu veebruaris. Peapaneelis saavad sõna ka ASi Tallinna Vesi juhatuse liige Ian Plenderleith ja Skype’i juhataja Sten Tamkivi. Peapaneeli modereerib Edward Lucas ajalehest The Economist.

Minister Partsil seisavad ees ka kohtumised potentsiaalsete investoritega.

Hetkel kuum