20. september 2010 kell 15:20

Berliin on autovaraste paradiis

Saksamaa autovargused on taas tõusuteel, selgub viimasest kindlustusfirmade uuringust. Kõige rohkem varastatakse autosid Berliinis, varaste uus lemmikmark on Lexus.

Esmakordselt alates 1993 aastast näitab autode ärandamiste arv Saksamaal taas tõusutrendi. Tänane Süddeutsche Zeitung kirjutab, et läinud aastal ärandati kokku 18 215 sõiduautot, seda oli 13 protsenti enam kui aastal 2008. Väljamakstud kindlustussummade arv kerkis 24,6 protsenti 219-nele miljonile eurole. 

Varaste paradiis on pealinn Berliin, aastane ärandamiste tõus oli 36 protsenti. Kõige väiksem risk oma autost ilma jääda on seevastu Baierimaal. Mõneti üllatav on autovaraste lemmikute nimekiri: esmakordselt juhib seda Lexus RX400 hübriid. Järgnevad BMW X5/X6 3.0 SD ja VW Caravelle T4 Multivan 2.5 TDI. Pikaajaline lemmik Porsche Cayenne on oma populaarsuse kaotanud, jäädes nimekirjas alles 16. kohale. Populaarsed varaste seas on aga endiselt ka Audi, Ssangyong ja Volkswagen.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum