Koit Brinkmann • 20. september 2010 kell 18:23

Seppik: kas kliimaagentuuri loomine on poliitiline korruptsioon?

Riigikogu keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik uuris parlamendisaadikute ees arupärimisele vastanud riigikontrolör Mihkel Oviirilt, kas kliimaagentuuri loomise näol on tegemist poliitilise korruptsiooniga ning kas sellest informeeritakse ka kaitsepolitseid.

„Meie siin ju teame, et tegelikult selle 86 miljoniga ostis valitsev koalitsioon roheliste poliitilise toetuse riigikogus ja vastu andis siis raha ja töökohti ja hüvesid. Ehk tegemist on tüüpilise ekvivalentsussuhtega korruptsiooni mõttes,“ lausus Seppik.

Seppiku sõnul on kirjandusest teada, et korruptsioonivormid lähevad üha keerulisemaks ning ilmselt oleme me siin ühe järjekordse näite ees, kus on väga keeruline skeem.

„Öelge mulle, te olete ikka silma paistnud väga selgesõnaliste ja niisuguste karmide seisukohavõttudega, kas teie arvates on tegemist siin poliitilise korruptsiooniga ja kas riigikontroll kavatseb sellest informeerida ka kaitsepolitseid?“ küsis Seppik Oviirilt.

Hetkel kuum