Romet Kreek • 21. september 2010 kell 7:58

Iirimaa püüab müüa kuni 1,5 miljardi eest võlakirju

Iirimaa plaanib täna emiteerida kuni 1,5 miljardi euro eest valitsuse võlakirju veenmaks, et riik suudab vältida Euroopa liidu päästeprogrammi, vahendab Bloomberg.

Iirimaa valitsus emiteerib miljardi kuni 1,5 miljardi euro eest nelja ja kaheksa aastaseid võlakirju.  Eile tõusis Iirimaa 10aastase võlakirja vahe Saksamaaga võrreldes rekordkõrgele. Tõusis ka Portugali valitsuse võlakirja vahe Saksamaaga paberiga võrreldes.

„Nii see ei saa jätkuda,“ ütles Bloxham Stockbrokersi peaanalüütik Alan McQuaid. „Me ei suuda endale lubada lõpmatuseni tõuvadi võlakirjatootluseid. Kui sündmused halvenevad kiiresti, on risk, et vajame välist abi. Samas peaks tänasel oksjonil olema piisavalt huvi, kuna tootlused on nii kõrged.“

Hetkel kuum