22. september 2010 kell 8:44

Angela Merkel investorite seas populaarseim

Angela Merkel on loonud soodsama ärikliima kui ükski teine juhtiva tööstusriigi liider, usuvad investorid.

Merkelil on 70 protsendi Bloomberg Global Poll hääletusel osalenud investori ja analüütiku toetus. Merkel sai kõrged hinded nii Euroopa Liidus kui USAs, kokku osales hääletuses 1408 Bloombergi klientidest investori ja analüütikut.

Kasvav investorite toetus on ka Briti peaministril David Cameronil, 63 protsenti.  Kolmandal kohal järgneb Hiina president Hu Jintao, kelle poliitika kiidab heaks 58 protsenti hääletanutest.

Rohkem kriitilised ollakse USA presidendi Barack Obama suhtes, vaid kolm investorit kümnest on tema poliitika suhtes optimistlikud. Rohkem kui kaks kolmandiku Ühendriikide investoritest peab Obamat ärivaenulikuks, samas on Obamast paremal arvamusel investorid ja analüütikud väljaspool USAd.

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy ja Jaapani presidendi Naoto Kani tegevust näeb positiivses valguses 27 protsenti hääletanutest. 

Bloomberg Global Poll viidi läbi 16-17. septembril.

Saksamaa juhib Euroopa taastumist majanduskriisist, majanduskasvu veavad eksport ja investeeringud. Euroopa suurim majandusjõud kasvas teises kvartalis 2,2 protsenti võrreldes eelneva kolme kuuga, see on kaks korda kiirema tempoga kui ülejäänud eurotsoon ja parim tulemus Saksamaal viimase 20 aasta jooksul taasühinemisest saadik.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum