22. september 2010 kell 14:13

Venemaa seab autotööstusele uued tingimused

Aeg on mõelda välismaiste autode tootmise laiendamise peale Venemaal, leiab peaminister Vladimir Putin.

Tänane Kommersant kirjutab Putini eilsest kohtumisest välismaiste autotootjatega Peterburis. Putini kinnitusel ei plaani valitsus pikendada praegu kehtivaid lepinguid Venemaal tehtava sõidukite tööstusliku montaaži osas, kuna need on oma eesmärgi saavutanud. Nüüd peavad autotootjad mõtlema tootmise laiendamise peale. Selleks on Venemaa kaubandus- ja tööstusministeerium välja töötanud uued lepingutingimused, mis võimaldavad muuhulgas autoosade tollivaba importi Venemaale.

Venemaal tuleks uue plaani kohaselt toota aastas vähemalt 300 000 autot, 200 000 mootorit, käigukasti ja keret. Lisaks tuleb luua keskus uute mudelite arendamiseks.

Ernst&Youngi analüütiku Ivan Bontševi sõnul keegi välismaistest autotootjatest tõenäoliselt selle aasta lõpuni uutele tingimustele alla ei kirjuta. Seda seetõttu, et Vene autoturg on kriisist alles toibumas ning oleks liiga riskantne võtta endale kõrgendatud kohustusi.   

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum