22. september 2010 kell 12:53

Venemaa uus eelarvepoliitika: rohkem raha sõjaväele

Tänane Vedomosti analüüsib rahandusministeeriumi eelarvekava aastateks 2011, 2012 ja 2013. Vähenevad sotsiaaltoetused, tõusevad aga väljaminekud armeele ja riigikaitsele.

Kui siiani oli eelarves 11 rida, siis nüüd on neid 14. Eraldi rea on saanud näiteks meedia, samuti tervishoid. 

Suurima osa eelarvest võtab enda alla sotsiaalvaldkond, millele on ette nähtud 3 miljardit rubla. Võrreldes käesoleva aastaga aga on kulutusi tulevaks aastaks vähendatud 11,7 protsenti, mis tuleb pensionifondide plaanilise vähendamise arvelt.

Tähtsuselt järgmine eelarvepunkt on riigikaitse, millele on ette nähtud rohkem kui 1,5 miljardit rubla ja see summa tõuseb järgneva kolme aasta jooksul. Kuludeks on relvaostud ja sõjaväelaste uued tasustamispõhimõtted. Oma osa nõuab ka väljakuulutatud politseireform, aastaks 2011 on sellele ette nähtud 1,2 miljardit.  Riigiametite kulud võtavad eelarvest 864 miljardit, sellest presidendile on ette nähtud 7,7 miljardit.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum