Indrek Kald • 24. september 2010 kell 9:14

Mikser: eelarve parim osa on II samba maksete taastamine

Sotsid peavad 2011. aasta riigieelarve parimaks osaks pensioni teise samba maksete taastamist, teatas Sven Mikser.

Tema sõnul taastub tänu maksete taastamisele 550 000 teise sambaga liitunud inimese usaldus Eesti riigi vastu. "Tegu on olulise investeeringuga vananeva elanikkonnaga Eesti jaoks. Kui II sambasse jääks inimeste ja riigi raha investeerimata, ei suuda me 20-30 aasta pärast tagada praegustele 20-40 aastastele  vanaduspõlves väärilist sissetulekut," märkis Mikser.

Ta kinnitas, et just sotsiaaldemokraadid kaitsesid 2009. aastal põhimõtet, et teise samba makseid ei tohi katkestada kauemaks kui 2011. aasta alguseni. "Toona tahtsid nii Reformierakond kui Isamaa ja Res Publica Liit seda muudatust põlistada, kuna pidasid II samba taastamist riigile ülejõu käivaks koormaks," rääkis Mikser. "Tänavu saame kinnitust, et riigieelarvet on õnnestunud vajalikul määral tasakaalustada ka ilma II samba pensionäride rahakoti kallale minemata," lisas ta.

Hetkel kuum