Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kobe Asset 2 müüs Ericssoni tehase

  Rootsi portaali Cisionwire andmeil maksis üle 23 000 m2 suurune tehas 10,5 miljonit eurot ehk 163,8 miljonit Eesti krooni.
  Kobe Asset 2 nõuandja DTZ kapitalituru juhataja Fredrik Lidjani sõnul toimus tehing eelmisel nädalal. Ta ütles, et ei tohi kommenteerida hinda ja samamoodi nad ei kommenteeri, mis investor seda ostis. "Me saame öelda, et see oli Rootsi investor," kommenteeris Lidjan.
  "Rootsi ja ka teistel investoritel on väga suur huvi ja isu kinnisvara järele Eestis," rääkis Lidjan. Me arvame, et kinnisvara on ainuke investeerimisobjekt, mida saab kaitsta, ja Eestis on hea kinnisvara, lisas ta.
  "Meil on ka teisi krunte müügil ja me loodame, et turul läheb kõik hästi ja tehakse rohkem tehinguid," lisas Lidjan.
  Lidjani arvates oli see sellel aastal esimene tehing Rootsi investoriga.
  Ericsson Eesti juhatuse esimees Veiko Sepp ütles esmaspäeval, et tema teada müügiprotsess alles käib ja tehing ei ole lõpuni viidud. "Meil on rendileping ja see ei ole kindlasti veel üle läinud," kommenteeris Sepp.
  "Meie jaoks on oluline, kes see majaomanik on, et teenus ikka toimiks," lisas ta. Probleemi ei tohiks tekkida, sest rendilepingus on kirjas, et kui omanik vahetub, leping ikka kehtib, selgitas ta.
  Kobe Asseti juhatuse liige Veljo Kuusk ei leidnud kahe päeva jooksul võimalust tehingut kommenteerida.
  Uudis Ericssoni tehase kinnisvara müügi kohta on igati positiivne ning kinnitab meie seisukohta investeeringute turu jätkuva aktiviseerumise kohta.
  Koos selle tehinguga ületab Colliersi andmetel 2010. aasta investeeringute kogumaht ligikaudu neljakordselt terve 2009. aasta mahtu ning lisa on oodata. Samuti kinnitab tehing tõsiasja, et peamine huvi Eesti kinnisvara vastu tuleb siiski Skandinaaviast, kus on nii parem ülevaade kui ka kogemus siinsest turust.
  Ericssoni tehingu osas tuleb täiendavalt toonitada sedagi, et mõlemad tehingu osapooled on Rootsi päritolu - investor ostis sisuliselt kodumaist rahavoogu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.