Anne Oja • 3. oktoober 2010 kell 11:09

Lehis: maksuameti samm võis olla seadusvastane

Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis ütles, et pangaväljavõtete saatmine lihtkirjaga võis olla seadusevastane.

"Sel juhul ma kardan küll, et maksuhalduri tegevus võib olla seadusevastane," kommenteeris Lehis kontrollaktile lisatud dokumentide loetelu nähes. "Esiteks võib viidata maksusaladuse rikkumisele ehk maksukorralduse seaduse paragrahvile 26, võimalik, et asjasse puutub ka näiteks isikuandmete kaitse seadus, võib ka viidata põhiseaduse paragrahvile 26, mis sätestab eraelu puutumatuse."

Lehis täpsustas: "Maksuhaldur peab kindlasti vastutama selle eest, et maksusaladusega kaitstud info ei muutuks kättesaadavaks võõrastele. Meil on kohtupraktikast teada näiteks juhtum, kus maksuametnik vallandati selle eest, et ta "võttis tööd koju kaasa", st tema kodust leiti maksusaladust sisaldavaid tööalaseid dokumente."

Lehis lisas, et üldiselt ei tahaks ta kohtus pooleli olevaid asju kommenteerida.

Hetkel kuum