• Jaga lugu:

  16 aasta eest avati esimene suurselvehall Maksimarket

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul. 19 aastat tagasi

  4.10.1991. Äripäev hakkas ilmuma kaks korda nädalas.
   17 aastat tagasi
   4.10.1993. USA kontsern Pepsico Food International erastas Jõgevamaal asuva Painküla tärklisetehase (Pepsico tootis seal Lay´s ja Ruffelsi kartulikrõpse kuni 1999. aasta juuni keskpaigani). 4.10.1993. RAS Eesti Raudtee võttis käigust ära Tallinna-Moskva liinil sõitnud kiirrongi Tallinn (Tallinna ja Moskva vahet jäi sõitma kaks rongi, üks läbi Narva ja teine läbi Petseri). 4.10.1993. Rahvusvaheline audiitorfirma Coopers & Lybrand avas esinduse Eestis. 16 aastat tagasi
   4.10.1994. Eesti Tarbijateühistute Keskliit avas Tallinnas Tihniku tänavas Eesti esimese suurselvehalli Maksimarketi. 4.10.1994. AS Korel In avas Tartus esimese spetsiaalse arvutikaupluse. 15 aastat tagasi
   4.10.1995. Tartu linnakohus tunnistas Tartu Kommertspanga likvideerimiskomisjoni endise liikme Gunnar Dudkini süüdi 238 000 USA dollari riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel ja karistas teda nelja-aastase vabadusekaotusega kaheaastase katseajaga (Tartu ringkonnakohus karistas 12.03.96 Dudkinit kolmeaastase vabadusekaotusega ja riigikohus muutis 28.05.96 otsuse põhjendust, kuid jättis jõusse ringkonnakohtu määratud karistuse). 14 aastat tagasi
   4.10.1996. Euroopa kindlustusseltside liitude liit CEA võttis oma liikmeks Eesti, Läti ja Leedu kindlustusseltside liidud. 13 aastat tagasi
   4.10.1997. AS Hansatee avas laevaliini Eesti ja Rootsi vahel, pannes Paldiski ja Kapelskäri vahet sõitma ro-ro-tüüpi laeva Marine Evangeline. 11 aastat tagasi
   4.10.1999. Riigikohus jättis endise Tallinna abilinnapea Eino Tamme ja tema äripartneri Kalle Tenno kassatsioonkaebused rahuldamata ja muutmata ringkonnakohtu 12.04.99 otsuse, mille kohaselt võlgnesid mõlemad riigile ligi 4 miljonit krooni tulumaksu (Tamm kui eraisik pankrotistus 12.01.00 ja Tenno kui eraisik pankrotistus 7.02.00). 9 aastat tagasi
   4.10.2001. Soomlaste ostuparadiisina tuntud piraatkaubakeskuse Kadaka turu haldaja AS Combinent avas kaubanduskeskuse 3500 ruutmeetri suuruse juurdeehituse, mis läks maksma 80 miljonit krooni. 8 aastat tagasi
   4.10.2002. Statoil ja Shell sõlmisid lepingu Shelli teenindusjaamade keti müügiks Eestis, Lätis ja Leedus (AS Eesti Statoil võttis üle Shelli 25 Eestis asuvat tanklat 1.03.03, koos ülevõetud jaamadega suurenes Statoili turuosa Eestis 29 protsendini ja Balti riikides oli Statoilil siis 157 teenindusjaama, neist 50 Eestis). 4 aastat tagasi
   4.10.2006. Indrek Rahumaa juhitud investeerimisfirma Alta Capital Partners teatas, et omandas Põhjamaade juhtiva kattematerjalide tootja, Soomes Kuopios asuva Oy Scantarp Ab. 4.10.2006. Investeerimispanga Lõhmus, Haavel & Viisemann (LHV) endine partner Kristjan Lepik käivitas finantsportaali Tarkinvestor.ee. 4.10.2006. Vantaa esimese astme kohus mõistis Eestit 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel rannavõrkpallis esindanud Kaido Kreeni kolmeks aastaks vangi mobiiliosade varguse eest Nokia tehasest Soomes. 4.10.2006. Viru maakohus kuulutas välja kangaste viimistlusega tegelenud Narva ettevõtte ASi Polytex.ee Printing pankroti. 4.10.2006. Jüri Pihel lahkus ASi TV 3 programmidirektori kohalt, mida ta täitis alates 2000. aastast. 1 aasta tagasi
   4.10.2009. Harju maakohus kuulutas välja Enteri kaubamärgi all arvuti- ja elektroonikakaupu müünud ASi Enter ITMarket pankroti. 4.10.2009. Tellijateni jõudis ajakirjade Anne ja Stiil ühendamisel tekkinud ajakiri Anne & Stiil, mille peatoimetajaks oli Merle Liivak. Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.