• Jaga lugu:

  BÖRS: Ralliv teisipäev

  Teisipäeva võib kokku võtta sõnadega - üks rekord teise järel -, sest uue tipu saavutas nii euro, toornafta kui ka kulla hind.

  Vahest turgude jaoks kõige positiivsem uudis tuli teiselt poolt Vaikset ookeani, kus Jaapani keskpank teatas baasintressimäärade alandamisest 0 ja 1 protsendi vahele. Varasemalt oli intress fikseeritud 0,1 protsendi peale. Lisaks lubas pank, et ostab 60 miljardi dollari eest riiklikke võlakirju ning teisi varasid, et kiirendada majanduse taastumist.
  Täna avaldas Varahalduse instituut septembrikuise mitte töötleva tööstuse aktiivsusindeksi, mis kerkis 53,2 punktini. Ökonomistid prognoosisid indeksi tasemeks 51,8.
  Nädala lõpus avaldatakse suur tööturu raport, mis sisaldab ka töötuse määra numbrit. Briefing.com poolt küsitletud ökonomistid ennustavad töötuse tõusu 0,1 protsendipunkti võrra 9,7 protsendini.
  „Jätkuvalt on survepunktiks töötusemäär,“ ütles Victory Capital Managementi haldur Erick Maronak. „See teeb inimesed ärevaks. Soodsaid arengus selles valdkonnas tervitaksid nii investorid kui lihtrahvas.“
  S&P sektorid olid täna läbinisti rohelised. Suurima hüppe üles tegid baasmaterjalide ning kapitalikaupade sektori ettevõtted. Kuld on purustamas iga uue tunniga järjest uusi rekordeid. Täna õhtuks kerkis väärismetalli untsi hind 24 dollari võrra 1341 dollarini. Tõusvas joones liikus ka toornafta hind, mis tõusis viimase viie kuu tippu. Musta kulla barreli hind kerkis 1,53%, 82,72 dollarini.
  Ühe õnn on teise õnnetus – sedasi võib öelda dollari ja euro suhte kohta. Pärast põgusat langust rallis Euroopa ühisvaluuta taas ning sihib juba 1,40 dollari piiri. Euro tõusis päevaga 1,15%, võrdudes 1,3838 dollariga. Viimati nähti nii tugevat eurot selle aasta veebruaris ehk kaheksa kuud tagasi.  Dollar kukkus jeeni vastu 0,24%, võrdudes 83,20 jeeniga, käies päevasiseselt ka allpool 83 jeeni piiri ära.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios oli teisipäeval vaid üks must lammas – esmaspäeval kartellivastaste seaduste rikkumises süüdistuse saanud American Express (-1,95%; 38,29). Ülejäänud firmade turuväärtus kasvas, neist enim Baidu (+6,73%; 102,70), Delli (+3,88%; 13,40) ning SanDiski (+3,75%; 37,64) oma.
  Teisipäevaga tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 193 punkti ehk 1,80%, sulgudes 10 945 punkti peal. Nasdaqi indeks hüppas 55 punkti ehk 2,36%, 2400 punktini. S&P 500 koondindeks tõusis 24 punkti ehk 2,09%, sulgudes 1161 punkti peal..
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.