Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Ralliv teisipäev

  Teisipäeva võib kokku võtta sõnadega - üks rekord teise järel -, sest uue tipu saavutas nii euro, toornafta kui ka kulla hind.

  Vahest turgude jaoks kõige positiivsem uudis tuli teiselt poolt Vaikset ookeani, kus Jaapani keskpank teatas baasintressimäärade alandamisest 0 ja 1 protsendi vahele. Varasemalt oli intress fikseeritud 0,1 protsendi peale. Lisaks lubas pank, et ostab 60 miljardi dollari eest riiklikke võlakirju ning teisi varasid, et kiirendada majanduse taastumist.
  Täna avaldas Varahalduse instituut septembrikuise mitte töötleva tööstuse aktiivsusindeksi, mis kerkis 53,2 punktini. Ökonomistid prognoosisid indeksi tasemeks 51,8.
  Nädala lõpus avaldatakse suur tööturu raport, mis sisaldab ka töötuse määra numbrit. Briefing.com poolt küsitletud ökonomistid ennustavad töötuse tõusu 0,1 protsendipunkti võrra 9,7 protsendini.
  „Jätkuvalt on survepunktiks töötusemäär,“ ütles Victory Capital Managementi haldur Erick Maronak. „See teeb inimesed ärevaks. Soodsaid arengus selles valdkonnas tervitaksid nii investorid kui lihtrahvas.“
  S&P sektorid olid täna läbinisti rohelised. Suurima hüppe üles tegid baasmaterjalide ning kapitalikaupade sektori ettevõtted. Kuld on purustamas iga uue tunniga järjest uusi rekordeid. Täna õhtuks kerkis väärismetalli untsi hind 24 dollari võrra 1341 dollarini. Tõusvas joones liikus ka toornafta hind, mis tõusis viimase viie kuu tippu. Musta kulla barreli hind kerkis 1,53%, 82,72 dollarini.
  Ühe õnn on teise õnnetus – sedasi võib öelda dollari ja euro suhte kohta. Pärast põgusat langust rallis Euroopa ühisvaluuta taas ning sihib juba 1,40 dollari piiri. Euro tõusis päevaga 1,15%, võrdudes 1,3838 dollariga. Viimati nähti nii tugevat eurot selle aasta veebruaris ehk kaheksa kuud tagasi.  Dollar kukkus jeeni vastu 0,24%, võrdudes 83,20 jeeniga, käies päevasiseselt ka allpool 83 jeeni piiri ära.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios oli teisipäeval vaid üks must lammas – esmaspäeval kartellivastaste seaduste rikkumises süüdistuse saanud American Express (-1,95%; 38,29). Ülejäänud firmade turuväärtus kasvas, neist enim Baidu (+6,73%; 102,70), Delli (+3,88%; 13,40) ning SanDiski (+3,75%; 37,64) oma.
  Teisipäevaga tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 193 punkti ehk 1,80%, sulgudes 10 945 punkti peal. Nasdaqi indeks hüppas 55 punkti ehk 2,36%, 2400 punktini. S&P 500 koondindeks tõusis 24 punkti ehk 2,09%, sulgudes 1161 punkti peal..
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.