Anu Jõgi • 5. oktoober 2010 kell 11:33

Trabant tegi rekordi – 235 km/h

Kaks Saksa autohuvilist tähistasid Saksamaa ühendamise aastapäeva Trabandi kiirusrekordiga, vahendab Reutersi uudist Yle.

Vennad Maik ja Ronny Urland said nädalavahetusel Trabandi liikuma 235kilomeetrise tunnikiirusega. See kummutas tuntud nalja, mis küsib: millal saavutab Trabant oma tippkiiruse, ja vastab, et siis, kui teda minema pukseeritakse.

Ida-Saksa autotööstuse võrdpilt Trabant püsis muutumatuna tootmises 30 aastat, inimesed seisid aastaid järjekorras, et saada selle väikeauto omanikuks.

Autotootmine pandi seisma 1991. aastal, aga nn ostalgia ehk DDRi-nostalgia levikuga on Trabant saavutanud kultusauto maine. Trabi-klubisid on mitmel pool Saksamaal ja näiteks Berliinis ja Dresdenis korraldatakse turistidele Trabi-safareid.

Plaanis on ka tänapäevase keskkonnasõbraliku Trabandi mudeli tootmine.

Hetkel kuum