Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõike, mis filmis müüb

  Tallinna Linnateatri etenduses "Kivid Sinu taskutes" mängivad traagilised ja paralleelselt humoorikad emotsioonid rolli.
  Nagu teater ka ise etenduse tutvustuses ütleb, siis on lugu inspireeritud filmikunstist ja Hollywoodi unelmatest. Kõiki rolle mängivad kaks näitlejat, mis annab osatäitjatele ohtralt võimalusi improvisatsiooniks ja kiireteks ümberkehastumisteks.
  Pean ütlema, et nii Indrek Ojari kui ka Argo Aadli täidavad lavatükis kõiki osi väga haaravalt ja meisterlikult, mistõttu saalitäis rahvast sai kaasa elada nii aplodeerides, südamest naerdes ning vahest oli mõne silmis ka väike nukruse helk.
  Emotsioonid aga ongi need, mis mind isiklikult alati just sinna teatrisse meelitavad, eks see lõpuks ongi ju põhjus, miks me teatritüki eest nõus maksma oleme.
  "Kivid Sinu taskutes" jutustab ühest väiksest Iiri külast, kus leiavad aset suure mängufilmi võtted. Etenduse peategelasteks on kaks kohalikku noormeest, kes unistavad suure filmikarjääri tegemisest ja näevad oma võimalust sellel alal läbi lüüa, kui kodukülla saabub Hollywoodi võttegrupp. Ehkki nad jõuavad oma ideid tähtsatele inimestele tutvustada, ei võeta neid tõsiselt - sest nemad on ju ainult mingid tühised iirlased, statistid, kes täidavad vähese krõbiseva eest massistseenides rolle.
  Ent kogu lugu võtab ootamatu pöörde, kui üks külapoiss endalt elu võtab, sest ka teda ei võeta tõsiselt. See paneb peategelased palju julgemalt oma ideid avaldama ning ka oma tahtmist läbi suruma. Lõppude lõpuks nad ei ole ju rahul sellega, et nende kodukülla tungivad võõrad inimesed, purustavad ja hävitavad lootused ning jätavad maha inimvared.
  Etenduse pärl peitus minu jaoks stseenide vaheldumises. Tegemist oligi justkui filmiga, kus pildid vaheldusid sagedamini kui teatris, ilmselt oli see ka taotluslik. Ja nagu igas Hollywoodi filmis, siis ka selles oli seksi, lovestory't ja vägivalda - kõike, mis müüb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.