• Jaga lugu:

  Kõike, mis filmis müüb

  Tallinna Linnateatri etenduses "Kivid Sinu taskutes" mängivad traagilised ja paralleelselt humoorikad emotsioonid rolli.
  Nagu teater ka ise etenduse tutvustuses ütleb, siis on lugu inspireeritud filmikunstist ja Hollywoodi unelmatest. Kõiki rolle mängivad kaks näitlejat, mis annab osatäitjatele ohtralt võimalusi improvisatsiooniks ja kiireteks ümberkehastumisteks.
  Pean ütlema, et nii Indrek Ojari kui ka Argo Aadli täidavad lavatükis kõiki osi väga haaravalt ja meisterlikult, mistõttu saalitäis rahvast sai kaasa elada nii aplodeerides, südamest naerdes ning vahest oli mõne silmis ka väike nukruse helk.
  Emotsioonid aga ongi need, mis mind isiklikult alati just sinna teatrisse meelitavad, eks see lõpuks ongi ju põhjus, miks me teatritüki eest nõus maksma oleme.
  "Kivid Sinu taskutes" jutustab ühest väiksest Iiri külast, kus leiavad aset suure mängufilmi võtted. Etenduse peategelasteks on kaks kohalikku noormeest, kes unistavad suure filmikarjääri tegemisest ja näevad oma võimalust sellel alal läbi lüüa, kui kodukülla saabub Hollywoodi võttegrupp. Ehkki nad jõuavad oma ideid tähtsatele inimestele tutvustada, ei võeta neid tõsiselt - sest nemad on ju ainult mingid tühised iirlased, statistid, kes täidavad vähese krõbiseva eest massistseenides rolle.
  Ent kogu lugu võtab ootamatu pöörde, kui üks külapoiss endalt elu võtab, sest ka teda ei võeta tõsiselt. See paneb peategelased palju julgemalt oma ideid avaldama ning ka oma tahtmist läbi suruma. Lõppude lõpuks nad ei ole ju rahul sellega, et nende kodukülla tungivad võõrad inimesed, purustavad ja hävitavad lootused ning jätavad maha inimvared.
  Etenduse pärl peitus minu jaoks stseenide vaheldumises. Tegemist oligi justkui filmiga, kus pildid vaheldusid sagedamini kui teatris, ilmselt oli see ka taotluslik. Ja nagu igas Hollywoodi filmis, siis ka selles oli seksi, lovestory't ja vägivalda - kõike, mis müüb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.