Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu Vanamuusikafestivalil kõlab juubeliprogramm

  Festivaliprogramm sai avastardi juba eile, mil Tartu Ülikooli ajaloomuuseumis avati Tartu kunstnike näitus, mis kannab sama nime "Orient et Occident" nagu festivalgi. Eile said huvilised kuulata ka Šveitsi muusiku Conrad Steinmanni kontserti, mis põimis üheks tervikuks antiik-kreekast kuni tänapäevani ulatuva muusikaloome.
  Muusikuid on festivaliga seoses Tartusse tulnud rohkesti, peaesinejat aga korraldajad välja reklaaminud ei ole. "Nad kõik on erakordselt head muusikud, ma ei tahaks neist mitte kedagi teistest ettepoole asetada. Kõik nad on festivali terviku loomise mõttes olulised," rääkis festivali kunstiline juht Raho Langsepp hoolikalt valitud esinejate kõrgest tasemest.
  Tänane õhtu on trubaduuride muusika päralt. Tartu Ülikooli aulas algab kell kuus õhtul Trubadours Art Ensemble'i etteaste, millele sekundeerib kolm tundi hiljem taanlanna Agnethe Christenseni kontsert Jaani kirikus.
  Esimene kontsert annab publikule ettekujutusele trubaduuride loomingust - trubaduuride laule esitab ansambli saatel üks selle valdkonna tunnustatumaid eksperte, Gérard Zuchetto.
  Teine kontsert üllatab esitusviisi osas: ettekandele tulevad trubaduuritraditsiooniga võrreldes märksa vähem tuntud naistrubaduuride ehk trubaritz'ide laulud.
  Järgmisteks päevadeks on planeeritud Hindustani ning Pärsia klassikalise muusika kontsertid, teise kavaga Vahemeremaade trubaduuri- ja sephardi lauludega esineb ka Troubadours Art Ensemble.
  Festivali juurde kuuluvad mitmed töötoad ja loengud. Täna kell 11 algab Tõnu Sepa juhtimisel loeng-seminar vanamuusika õpetamisest, homme ja ülehomme saavad huvilised aga kuulata välislektorite-muusikute loenguid trubaduuride laulude esituspraktikast ning Pärsia muusikast.
  Peamisi esinemiskohti on festivalil kolm. Kontsertid toimuvad Tartu Ülikooli aulas, Tartu Jaani kirikus ning Tartu Ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis.
  Osalejaid on Taanist, Prantsusmaalt, Šveitsist, Iraanist ja Indiast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.