Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tukamehed hullavad Nokias

  Soome rock'n'rolli ansambel Leningrad Cowboys jõuab taas üle pika aja Eestisse esinema. Sedapuhku Tallinnasse Solarise keskuse esimesele sünnipäevale. Kontsert on seda erilisem, et kollektiiv on viimastel aastatel esinenud suhteliselt harva ning ka antud ülesastumine on nende jaoks sel aastal üks vähestest.
  "Eesmärk oli ehk veidi murda Nokia Kontserdimaja kui siiani viisaka ja rahuliku muusika esitamise koha mainet. Samuti on soov näidata, et saali unikaalne akustika ja helisüsteem on suurepärased tõelise rokk-kontserdi jaoks," selgitas bändi valikut sünnipäevapeoks Nokia Kontserdimaja turundusjuht Katrin Kulderknup.
  "Solarise soov oli teha sünnipäeva raames midagi eriti lõbusat ja suurejoonelist, sest Solaris Keskus on ikkagi meelelahutuskeskus ning vähe on selliseid bände, mis veel rohkem meelt lahutavad kui Leningrad Cowboys," oli Kulderknup veendunud.
  Ja suurte meelelahutajatena on nad tuntud küll. Cover-bändina suurt tuntust kogunud kooslus, kelle imago lahutamatuks osaks on kujunenud püstised suured tukad, värvilised kostüümid ja terava ninaga kingad, ei üllata ka seekord millegi muu kui maailmas väga tuntud menulugudega.
  "Kontserdil tulevad esitusele peamiselt tuntud lääne rokkhitid läbi aegada, mis kõik on spetsiaalselt kohandatud Leningrad Cowboys'i jaoks ning segatud neile omase huumoriga. Kuna bändi kataloog on äärmiselt lai, on iga kontsert oma ülesehituse poolest erinev vastavalt antud kontserdi ja koha eripärale," selgitas Kulderknup.
  Bändi, kelle kontol 19 kogumikku, suurimate hittide varamusse kuuluvad näiteks sellised lood nagu "Sweet home Alabama", "Don't worry, be happy", "Let's work together" & "Gimme all your lovin" jmt.
  Et tegu on ka suure show-bändiga, siis on olulist rõhku pandud ka lavamöllu tegemisele. "Tallinnas on laval 11 muusikut ning 2 tantsijat, trummikomplekt on neil traktori kujuline. Vastavalt bändi soovidele on Nokia Kontserdimajas esmakordselt esimesed 9 rida eemaldatud, tekitades sinna fänniala, et tagada neile parim kaasaelamisvõimalus," rääkis Kulderknup kontserdipäeval toimuma saavast.
  Lisaks võib artiste näha ka sünnipäevaüritustel 9. ja 10. oktoobril Solarise keskuse peal liikumas. Nad on kontserdimaja turundusjuhi sõnul otsimas seal oma sugulasi nii toimuval karaokevõistlusel kui ka teistelgi sünnipäevaüritustel.
  Leningrad Cowboys loodi 1989. aastal Aki Kaurismäki filmi jaoks "Leningrad Cowboys go America" peamiselt ansambli Sleepy Sleepers liikmetest. Filmi saatis peale linastumist väga suur edu ning bänd hakkas iseseisvalt plaate salvestama ja kontserte andma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.