Alyona Stadnik • 8. oktoober 2010 kell 10:16

Läti poliitik palub Gatesil ja Buffettil annetada raha

Läti poliitik, rahvusvaheliste suhete instituudi direktor Atis Lejinš palub Bill Gatesi ja Warren Buffettit annetada raha riigi päästmiseks, kirjutab ajaleht Diena.

Lejinš kirjutas avaliku kirja Gatesile ja Buffettile, kes oma heategevusega olid inspireerinud teda pöörduma sarnaselt ka Läti miljonäride poole.

Ajalehes Diena ilmunud kirjas tuletas ta meelde, et väga paljud Läti oligarhid ei ole teeninud oma kapitali mitte väga ausal viisil, viifates riigiettevõtete ebaseaduslikule erastamisele.

"Neile on 350 miljoni lati annetamine ilmselt lihtsam, kui tavalisel kodanikul maksta 350 latti kuus korterilaenu. Meie oligarhid on väga palju pattu teinud, õiguse ja südametunnistuse vastu eksinud ja tunnistame, et see oleks olnud nende võimalus näidata, et "igal patusel on tulevikku," lausus Lejinš ajalehele Diena.

Lejinš tunnistas, et tema kõnedele ei tulnud Läti rikaste seast tagasisidet. Seepärast kutsus ta Gatesi ja Buffettit globaalsele heategevuse raames Lätti visiidile. Maailma rikkaimate meeste eeskuju näitaks Lejinši sõnul Läti oligarhidele, et on ka teisi võimalusi ja et rikkus ei tähenda tingimata ahnust ning raha on vahend, muutmaks maailma paremaks ja õnnelikumaks.

Avalikus kirjas rõhutas Lejinš, et kriis on puudutanud Lätit kõige rohkem ja Läti teeb suuri jõupingutusi, et langusest välja tulla. Lejinši arvates on Läti sinna auku sattunud kohalike poliitikute vigade pärast.

Hetkel kuum