Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti poliitik palub Gatesil ja Buffettil annetada raha

  Läti poliitik, rahvusvaheliste suhete instituudi direktor Atis Lejinš palub Bill Gatesi ja Warren Buffettit annetada raha riigi päästmiseks, kirjutab ajaleht Diena.

  Lejinš kirjutas avaliku kirja Gatesile ja Buffettile, kes oma heategevusega olid inspireerinud teda pöörduma sarnaselt ka Läti miljonäride poole.
  Ajalehes Diena ilmunud kirjas tuletas ta meelde, et väga paljud Läti oligarhid ei ole teeninud oma kapitali mitte väga ausal viisil, viifates riigiettevõtete ebaseaduslikule erastamisele.
  "Neile on 350 miljoni lati annetamine ilmselt lihtsam, kui tavalisel kodanikul maksta 350 latti kuus korterilaenu. Meie oligarhid on väga palju pattu teinud, õiguse ja südametunnistuse vastu eksinud ja tunnistame, et see oleks olnud nende võimalus näidata, et "igal patusel on tulevikku," lausus Lejinš ajalehele Diena.
  Lejinš tunnistas, et tema kõnedele ei tulnud Läti rikaste seast tagasisidet. Seepärast kutsus ta Gatesi ja Buffettit globaalsele heategevuse raames Lätti visiidile. Maailma rikkaimate meeste eeskuju näitaks Lejinši sõnul Läti oligarhidele, et on ka teisi võimalusi ja et rikkus ei tähenda tingimata ahnust ning raha on vahend, muutmaks maailma paremaks ja õnnelikumaks.
  Avalikus kirjas rõhutas Lejinš, et kriis on puudutanud Lätit kõige rohkem ja Läti teeb suuri jõupingutusi, et langusest välja tulla. Lejinši arvates on Läti sinna auku sattunud kohalike poliitikute vigade pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.