• Jaga lugu:

  Kaks aastat tagasi ostis Armin Karu presidendi suveresidentsi

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  18 aastat tagasi
   9.10.1992. AS EM CAR Subaru avas Tallinnas Peterburi teel Subaru autode müügisaali ja remondi-teeninduskoja. 15 aastat tagasi
   9.10.1995. Hansapank võeti VISA täisliikmeks. 13 aastat tagasi
   9.10.1997. OÜ Ühishaldus käivitas Eestis teise aktsiafondina Balti riikide 30 juhtivat aktsiat kajastava indeksifondi B30 (esimese indeksifondina Eestis tegutses alates 7.04.95 Äripäeva indeksi fond). 9.10.1997. AS Põlva Piim müüs 11,5 miljoni krooni eest oma osaluse Rakvere piimakombinaadis ettevõtte enamusaktsionärile, Inglismaa piimatöötlemisfirma Alpamayo suurosalusega OÜle Viareno (Viareno erastas 51 protsenti Rakvere piimakombinaadist 1997. aasta juunis). 9.10.1997. Tallinna Farmaatsiatehase ASis vahetus juhatuse esimees: ettevõtet alates 1995. aasta algusest juhtinud Priit Kivi asus esialgu tööle ASi Magnum Grupp farmaatsiadivisjoni direktorina ja uueks juhatus esimeheks nimetati Jaak Hion, kes enne seda oli ravimite hulgimüügifirma OÜ Magnum Medical juhataja (Hion lahkus Tallinna Farmaatsiatehase juhi kohalt 12.08.98). 7 aastat tagasi
   9.10.2003. Hansapanga Leedu tütarfirma Hansabankas ostis kindlustusseltsi Lietuvos Draudimo Gyvybes Draudimas. 9.10.2003. Rõivatootja AS Klementi omandas 100-protsendilise osaluse Läti jaekaubandusfirmas SIA Vision. 9.10.2003. Tallinna linnakohus mõistis keskerakondlasest endise kesklinna vanema Elmar Sepa ametiseisundi kuritarvitamises seoses Tallinna kesklinna korteritehingutega õigeks kuriteokoosseisu puudumise tõttu (Tallinna linnkohus tunnistas esimesel kohturingil 29.01.03 Sepa süüdi ja karistas Seppa 20 500 kroonise trahviga, ent Tallinna ringkonnakohus tühistas 25.03.03 linnakohtu otsuse ning saatis kohtuasja esimese astme kohtusse tagasi). 9.10.2003. Raul Malmstein lahkus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri ametist (oli sellel kohal alates 2000. aasta suvest). 6 aastat tagasi
   9.10.2004. Hille Võrk asus tööle ASi Eesti Telekom finantsdirektorina, enne seda töötas ta samas alates 1999. aastast finantsjuhina (Võrk oli Eesti Telekomi finantsdirektor kuni 30.06.07). 4 aastat tagasi
   9.10.2006. Lõppesid president Arnold Rüütli volitused (Rüütel oli president alates 8.10.01) ja ametisse asus Eesti uus president Toomas Hendrik Ilves. 9.10.2006. ASis Magnum Medical (alates 22.12.06 AS Magnum) vahetus juhatuse esimees: alates 1.01.03 sellel kohal olnud Virkko Pullinen jätkas ettevõtte nõukogu esimehena ja uueks tegevjuhiks sai Leon Jankelevitsh, kes enne seda oli alates 1.09.04 ASi Eesti Post juhatuse liige, vastutades finantsvaldkonna eest. 3 aastat tagasi
   9.10.2007. Tallinnas alustas tegevust rahvusvaheline kinnisvaraettevõte Goodson & Red, mis tegeles investeerimisalase nõustamise ja kinnisvaralahendusega. 9.10.2007. Sai teatavaks, et suurärimees Hillar Teder müüs oma 23,33 protsendi suuruse osaluse firmas Dorinda Holding, mis opereeris Peterburis kauplusteketti O´Key (Tederi äripartnerid, kolm Vene kodanikku maksid talle hinnanguliselt 1,7-2 miljardit krooni). 2 aastat tagasi
   9.10.2008. Eesti kommertspankade baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor tõusis rekordkõrgusele 5,448 protsendile (kuue kuu Euribor oli ajaloo madalaimal tasemel, 0,992 protsendil 10.11.09). 9.10.2008. Lähtudes Euroopa Liidu majandus- ja rahandusministrite nõukogu istungil otsustatust tõstis Eesti valitsus hoiuste tagamise ja hüvitamise piirmäära  20 000 eurolt (313 000 krooni) 50 000 euroni (782 330 krooni) saja protsendi ulatuses (seni oli tagatud 90 protsenti hoiusest ühele hoiustajale ühes pangas). 9.10.2008. Valmis Lasnamäe suurim ja nüüdisaegseim ärihoone – Lasnamäe ärimaja, kus pinda 7200 ruutmeetrit (ärihoone omanik AS Fakto investeeris hoonesse ligi 160 miljonit krooni). 9.10.2008. Kasiinoärimehele Armin Karule kuuluv OÜ HansaAssets ostis enampakkumisel ainsa osalejana 15,3 miljoni krooni eest Läänemaal Paslepa külas asuva endise presidendi suveresidentsi. 1 aasta tagasi
   9.10.2009. Saare maakonnas avati Kudjape jäätmekäitluskeskus, tegu oli maakonna viimaste aastate kaalukaima keskkonnarajatisega. 9.10.2009. Munatootja AS Balticovo avas Lätis tollal suurima munade tootmis- ja sorteerimiskompleksi. 9.10.2009. Kella- ja ehtekaupmehe Mati Väärtnõu firma OÜ Kellakeskus avas Gruusia pealinna Thbilisi vanalinnas kellapoe, mille rajamisse investeeriti 2,5 miljonit krooni. Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.