Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigi muusikaraadio ärritab erakanalit

  "Keegi ei suuda põhjendada, milleks Raadio 2 vaja on. Mis on tema eesmärk ja millist ideed ta kannab, mille eest riik maksab talle aastas miljon eurot," sõnas Kuku Raadio peatoimetaja Janek Luts.
  Nädal tagasi avaldas Ekspress Gruppi omanik Hans H. Luik TV3 vestlusaates "Kolmeraudne" arvamust, et selline diskojaam nagu Raadio 2 ei tohiks elatuda maksumaksja rahast. Luik ütles, et mõni üksik hea jutusaade seal küll on, kuid peamiselt on tegu siiski mainstream-meelelahutusjaamaga.
  ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul tugineb Luige vaenulik suhtumine ekslikele alustele. Allikmaa sõnul on raadiojaamal kindel missioon noorte seas täita. "Raadio 2 on noore inimesel kõrval ja annab nõu, millised on terved väärtused ühiskonnas ja millised mitte. Tal on ikkagi oma missioon, mitte üksnes meelt lahutada," ütles Allikmaa.
  Luige hinnangul on viga sees juba riigi ringhäälingu poliitikas, sest saatesagedusi ei anta programmi sisu järgi. "Saatesagedused on riiklik ressurss. Seda ei saa ära anda Energy FMidele. Siis kuulamegi seda tümakat ja jääme lääne provintsiks, lollistume omaenda maal," rääkis Luik telesaates.
  Ka Luts lausus, et sagedusi andev kultuuriministeerium ei pea programmi sisu oluliseks. "Meil on nii kultuurne ministeerium, et nende jaoks pole vahet, kas sa mängid muusikat või räägid. Kõik on nii kultuurne, et kõik on võrdsed," lausus Luts.
  Ta lisas, et nii Kuku kui ka Raadio 2 eelarve on umbes miljon eurot aastas. Kuna Raadio 2 programmis on vähe ajakirjanduslikku materjali, ei mõista Luts, miks kulub sellise programmile nii palju raha. Raadio 2 eelarves on ainuüksi palgakuludeks aastas ette nähtud 6,7 miljonit krooni.
  Allikmaa sõnul ei saaks öelda, et Kuku Raadio programm oleks oluliselt kallim, sest mõlemas peab eetris olema saatejuht. "Ma ei arva, et saaksime teha juturaadiost palju odavamat Raadio 2 teha. Pole vahet, kas aetakse juttu või mängitakse muusikat," sõnas Allikmaa.
  Millist rolli mängib Raadio 2 Teie kui noore inimese elus ja kas selline jaam peaks olema finantseeritud maksumaksja rahast?
  Erki Lipre, 24aastane ettevõtja ja Elvior OÜ müügi- ja turundusjuht
  Olen täheldanud, et Raadio 2 ümber on väike diskussioon tõesti tekkinud. Diskussioonipunkt on selles, kas rahvusvahelist ja alternatiivset muusikat peaks noortele tooma riiklik raadiojaam või peaks see jääma kommertskanalite tegevuseks. Raadio 2 väga palju ei kuula, nooremas eas sai kuulatud sealt alternatiivse muusika saateid. Kahtlemata on kiiduväärt see, et Raadio 2 on Eesti muusikat edendanud ja Eesti muusikale suunatud üritusi korraldanud. See on igati tervitatav ja hea eesmärk. Ise kuulan raadiot autoga sõites ning siis üritan pigem Kuku Raadiot kuulata, sest seal on kõige rohkem päevakajalisi teemasid.
  Sten Pisang, 24aastane LHV analüütik
  Igapäevaselt kuulan raadiot vähe, kui, siis ainult autoga sõites. Seega Raadio 2 minu elus liiga suurt rolli ei mängi, kuid aeg-ajalt vahelduse mõttes satun seda ikka kuulama. Raadio 2 teeb mitmeid huvitavaid alternatiivseid saateid, kus mängitakse muusikat, mis erakanalites eriti löögile ei pääse. Sellest tulenevalt usun, et Raadio 2-l on oma koht täitsa olemas ja ilma riigi finantseeringuta kaoks head saated ja mõni hea lugu jääks kajastuseta.
  Autor: Katariina Krjutshkova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.