• Jaga lugu:

  Tulemusteta päev Wall Streetil

  Lootus Föderaalreservi sekkumisest majandusarengusse hoidis investorid päeva esimeses pooles küll lootusrikastena, kuid optimism taandus õhtuks.

  Esmaspäeval olid võlakirjaturud ning riiklikud asutused Ühendriikides suletud ning mõistagi majandusstatistikat täna ei avaldata. Lisaks ei avalda ka ükski börsiettevõtte enda tulemusi täna, kuid juba teisipäeval läheb ralli lahti, sest Intel on enda majandustulemusi avalikustamas.
  "Sel nädalal on meid hunnikute viisi infot ees ootamas ning täna polnud uudiseid, mis andnuks tooni," ütles MF Globali asepresident Nick Kalivas CNN-ile. "Ma arvan, et inimesed ootavad mingit suunda."
  Paljud investorid on vaatamas lootusrikkalt tulevikku, nende seas Saxo Banki strateeg Christian Tegllund Blaabjerg. "Praegu oodatakse, et kaks kolmandikku ettevõtetest ületavad neile seatud prognoosid. See hooaeg me näeme 70% ettevõtteid, kes üllatavad positiivselt," ütles ta MarketWatchile. Strateeg ennustab, et S&P saavutab nädala lõpuks 1170 punkti taseme ning hooaja lõpuks lausa 1200 punkti taseme.
  Kullaga kauplemine on pärast väikseid tagasilööke taas hoogustunud. Väärismetalli unts kallines 0,69%, 1354 dollarini. Nafta hind oli samas kergelt odavnemas. Barrel musta kulda kukkus õhtuks 0,92%, 81,90 dollarini.
  Dollar on uut nädalat uue hooga ning tugevnes euro ja teiste suuremate valuutade vastu. Euroopa ühisvaluuta kukkus 0,83%, võrdudes 1,3877 dollariga. Dollar tõusis taas üle 82 jeeni. Päevaga kallines dollar 0,41%, võrdudes 82,10 jeeniga. Lisaks kerkis dollar Inglise naelsterlingi vastu 0,52%.
  Võrdne hulk tuntud suurfirmade aktsiatest kaubeldi esmaspäevaga odavamaks ning kallimaks. Kaotused väga suured ei olnud, sest enim kukkusid Amazon.com (-1,62%; 153,03), eBay (-1,30%; 24,29) ning General Electric (-0,93%; 16,96). Tõusjate seas juhtisid Macy’s (+2,01%; 24,85), Nokia (+1,29%; 10,97) ning Baidu (+1,14%; 99,74).
  Esmaspäeva õhtuks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 4 punkti ehk 0,03%, sulgudes 11 010 punkti peal. Nasdaqi ning S&P 500 indeksid püsisid muutumatutena vastavalt 2402 ning 1165 punkti peal.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.