• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põlvamaa ettevõtete TOP: Eelmise aasta võitjani jõudis kriis eelmisel aastal

  Ravimite tootmise ja hulgimüügiga tegelev Nycomed Sefa AS täitis eelmisel aastal eelarve 88% ulatuses. Tunamullusest 342 mln kroonisest käibest kogunes eelmisel aastal 299. Kasum kahanes 67 miljonilt 29 miljonile kroonile. "Finantskriisi mõju ravimikaubandusele 2008. aastal veel ei avaldunud ja seda seetõttu, et maksude laekumine kahanes vähesel määral ega sundinud riike tegema otsuseid kärpida tervishoiu ja ravimite kompenseerimisele ettenähtud summasid," kommenteeris ettevõtte juht Ants Nurk firma tulemusi mullu. "Samuti toimus planeeritud käibemaksu tõusu tõttu pea kõikides ravimiäri sektorites kauba varundamine ehk müügitõus."
  Eelmise aasta teine, AS Värska Vesi taandus tänavu kolmandale kohale. Tootja mullused tulemused ei jäänud väga aasta varasemasele alla -82 mln kroonisest käibest kogunes mullu 80, kasumiks jäi 4,5 ehk ca viiendik mullusest vähem. Kasumilanguse taga on firma juhatuse andmeil taarakäitluse kallinemine. Ettevõte maksis eraisikutest aktsionäridele 1,5 mln krooni dividende.
  Mullune kolmas, tekstiilitootja Voglia Eesti AS kahanes käibes veerandi võrra ja teenis 22 mln kroonise käibe juures 2,7 mln krooni kasumit. Jooksev aasta peaks plaani kohaselt lõppema 18,7 mln kroonise käibega. Samuti maksis firma Soome omanikule 1,5 mln krooni dividende.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.