Sirje Rank • 14. oktoober 2010 kell 13:53

Ecclestone ja Putin viivadVormel 1 Venemaale

Vormel 1 juht Bernie Ecclestone allkirjastas täna pärast kohtumist Venemaa peaministri Vladimir Putini ning Venemaa ettevõtjatega kokkuleppe, mille järgi toimuvad ajavahemikul 2014–20 Vormel 1 võistlused Sotšis.

Putini sõnul on kokkulepe väga tähtis, kuna "meil tuleb ära kasutada kõik, mis me Sotši 2014. aasta taliolümpiamängudeks ehitame. Ringraja ehitamine annab meie sportlastele treenimiskoha ning tõmbab ligi noori," vahendas agentuur Bloomberg.

Sotši Grand Prix võidusõitude sponsoriteks on naftakompanii Lukoil, Oleg Deripaska Basic Element, Venemaa kolmas suurim mobiilsidefirma MegaFon ning riigi valdusfirma Russian Technologies.

Grang Prix' korraldamine paneb riigi kaardile, ütles Ecclestone tänavu märtsis Bloomberg TV-le antud intervjuus.

Suurte spordivõistlustega püüab Putin tõsta Venemaa mainet – lisaks taliolümpiamängudele pakkus Venemaa end ka 2018. aasta jalgpalli MMi korraldajaks.

Putin oli nõus toetama esimest venelasest vormelisõitjat Vitali Petrovi Renault' meeskonnas. Kohtudes märtsis Renault' juhi Carlos Ghosniga ütles Putin, et Prantsuse autotootja "sümboolne samm" venelasest võidusõitja palkamisel süvendab kindlasti koostööd Venemaa firmadega. Renault'le kuulub 25% Venemaa suurimas autotootjas AvtoVaz.

Läinud nädalal ütles Ecclestone ajalehele Kommersant, et Venemaa maksab Grand Prix korraldamisõiguse eest aastas 40 miljonit dollarit. Ringraja ehitus võib maksma minna 200 miljonit dollarit.

Hetkel kuum