Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Energeetik: töö Soomes pakub arenguvõimalusi

  Henri Ormus on edasipüüdlik noor mees, kes suundub peatselt tööle põhjanaabrite juurde. Mul pole oma haridusega Eestis midagi teha, põhjendas ta.

  Peamine põhjus välismaale tööle asumisel on see, et praegu pole Eestis võimalik ennast soovitud valdkonnas – tuumafüüsikas – maksimaalselt teostada. "Minul pole oma praeguse haridusega kahjuks Eestis midagi teha. Samas olen otsustanud, et soovin tegeleda just nimelt sellega, mida viimased aastad õppisin," selgitas ta Soome tööle asumist.
  Esmalt lõpetas Ormus magistriõpingud Tallinna Tehnikaülikooli energeetikateaduskonnas ja seejärel suundus Rootsi, kus omandas uue magistrikraadi tuumaenergeetika valdkonnas. Lisaks on ta läbinud tööpraktika ühes maailma juhtivas tuumaenergeetikaga tegelevas firmas USAs.
  "Tööd otsides vaatasin esialgu Euroopa riike, kuna need asuvad kodule lähemal,” rääkis Ormus. “Minu CV saadeti Soome erialaste firmade info listi ja sain üsna pea tipptasemel rahvusvahelisest firmast väga hea pakkumise, mille otsustasin ka vastu võtta," rääkis ta.
  Ormuse kinnitusel hakkab ta tööle rahvusvahelises konsultatsioonifirmas, mis tegeleb ülemaailmsete projektidega väga erinevates sektorites. Tema tulevane amet on tuumaenergeetika valdkonna projektiinsener.
  Soome on Ormuse sõnul hea koht töötamiseks, sest seal on rahvusvahelised ettevõtted ja kõrge kvalifikatsiooniga spetsialistid. "Kui Soomes midagi tehakse, siis tehakse ikkagi maailmatasemel ja teadus on väga kõrgelt arenenud," märkis Ormus. Lisaks toob töö Soomes endaga kaasa palju maailmas ringireisimist ja maailmapildi avardumist.
  "Kuigi Soome ei ole olnud minu kindel eesmärk, on hea meel, et saan asuda tööle Eesti lähedale ja kodus käimine võtab vaid paar tundi laevasõitu," lisas ta.
  Uude riiki elama asumine Ormust ei hirmuta, kuna ta on juba elanud Rootsis ja Ameerikas. "Asjaajamist küll tuleb, kuid olen ennast ise proovinud kõigega varakult kurssi viia," märkis ta.
  Pikemas perspektiivis näeb Ormus ennast siiski Eestis  töötamas. Praegu saab aga määravaks see, millises riigis on parimad arenemisvõimalused. "Tagasi tuleksin siis, kui mul oleks võimalik kodus erialast tööd teha," selgitas Ormus. Praegu ta kindlalt öelda ei oska, missuguse riigiga oma elu jäädavalt seob.
  Autor: Birjo Must, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.