• Jaga lugu:

  ETK III kvartali käive 1,52 miljardit on mullusega sama

  ETK Grupi kolmanda kvartali netokäive oli 1,52 miljardit krooni, jäädes möödunud aasta tasemele.

  ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on tarbijakäitumises võrreldes möödunud aastaga märgata mõningast optimismi. "Ostude arv oli ETK Grupi kauplustes tänavu kolmandas kvartalis 2,1 protsendi võrra mullusest suurem. Kasv pole küll suur, kuid loodetavasti siiski märk majandusliku olukorra kosumisest," märkis ta.
  "Järgmise kvartali tulemustest saame näha, kas aasta algusest iga kuuga vähenenud langus on nüüd lõplikult peatunud ja müük pöördub aasta lõpukuudel kasvu poole," lisas Kusmin.
  Suurim müük grupis oli 667,5 miljoni kroonise netokäibega kauplusteketil Konsum, see kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 4,9%. A ja O keti netokäive oli vaadeldaval perioodil 368,4 miljonit krooni, mis on 2009. aastaga võrreldes 8,2% suurem. Maksimarketi kauplusteketi kolmanda kvartali netokäive 220,9 miljonit krooni on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes langenud 8,4% ning keti kaupluste arv vähenenud ühe kaupluse võrra.
  ETK 2010. aasta esimese üheksa kuu käive oli 4,16 miljardit krooni. Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK käibest üheksa kuu kokkuvõttes oli järgmine: Konsum 45%, A ja O 23%, Maksimarket 15%. Muude kaupluste käibe osakaal grupi käibest moodustas 17%.
  Kehtivaid Säästukaarte oli märtsi lõpu seisuga 309 800 kliendil. Säästukaardi klientide ostude osakaal kogu grupi jaekäibest moodustas 53%.
  Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK-le kuuluvad Maksimarketi, Konsumi, A ja O, E-Ehituskeskuse, Säästu, Meieri ja Säästukaardi kaubamärgid. ETK grupil on 366 müügiüksust üle Eesti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.