• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa tööturule lisandub 300 000 uut töökohta

  Saksamaa majanduskasv jõuab üha enam ka tööturule. Töötute arv kahaneb tuleval aastal alla 3 miljoni ning juurde tuleb 300 000 uut töökohta, kirjutab Handelsblatt.

  Saksa Tööstus- ja Kaubanduskoja (DIHK) andmetel alaneb töötute arv alla 3 miljoni juba lähiajal. Septembris oli Saksamaal 3, 031 miljonit töötut. Tuleva aasta jooksul luuakse 300 000 uut töökohta, ennustab Handelsblattis Kaubanduskoja tegevjuht Martin Wansleben.
  Ennustus põhineb DIHK 28 000 ettevõtte seas tehtud küsitlusel. Selle järgi on suurim töökohtade tõus meditsiini ja tervishoiuga seotud firmades (60 000 töökohta), järgnevad ajutist tööjõudu vahendavad firmad (50 000 töökohta) ja teadmismahukad teenusepakkujad (25 000 töökohta). Kümne suurima enim uusi töökohti loova majandusharu hulka kuuluvad ka kaubandus, masinaehitus ja elektrotehnika.
  38 protsenti Handelsblatti tellitud uuringus osalenud 800-st tippjuhist plaanivad järgmise 12 kuu jooksul palgata uusi töötajaid. Ja ainult 9 protsenti kavatsevad töötajate arvu vähendada. Sarnast tendentsi täheldati viimati 3 kolm aastat tagasi.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.