• Jaga lugu:

  Swedbankist saab suurim Baltimaade kinnisvarafirma

  Swedbanki prognoosi kohaselt ulatub aastal 2013 panga kinnisvaraettevõtte Ektornet poolt omandatud tagatisvarade maht Baltimaades 8,5–17 miljardi kroonini, mis moodustab ettevõtte varadest kolmveerandi.

  Kuna Baltimaades paikneva kinnisvara väärtus avaldab Ektorneti majandustulemustele suurt mõju, on kolm riiki 2010. ja 2011. aastal ettevõtte suurim prioriteet. Tulenevalt turul valitsevatest tingimustest ja ajamahukatest sundoksjonitest jätkub kinnisvara kokkuost kuni 2013. aastani.
  Ektorneti varade kogumaht on viimasel ajal jõudsalt kasvanud. Kui aasta alguses ulatus varade väärtus 868 miljoni Eesti kroonini, siis septembri lõpu seisuga on see kasvanud 2 miljardini, millest 735 miljonit asub Põhjamaades, 582 miljonit Eestis, 381 miljonit Lätis, 174 Leedus ja 203 miljonit Ameerika Ühendriikides.
  Kui varem teatati, et Ektornet kasvatab oma varade mahtu 2010. aasta lõpuks 6,7 miljardi Eesti kroonini, siis tõenäoliselt seda tulemust siiski ei saavutata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.