• Jaga lugu:

  Kahjumis Gild maksis 26 miljonit dividendideks

  Eelmise aasta kahjum ja dividendimaksmine kahandasid jaotamata kasumi eelmise aasta lõpuks 84 miljonilt kroonilt 15 miljonile kroonile, selgub ettevõtte värskest aastaaruandest.
  "Gild Partners on läbi aegade kas kogu või peaaegu kogu kasumi aktsionäridele välja maksnud. Gild Partnersi tegevusalad ei ole kapitaliintensiivsed ja igal aktsionäril on endal parem otsustada, kuidas teenitud kasumit investeerida," kommenteeris Gildi tuntumaid omanikke Rain Tamm, kellele kuulub ettevõttest 17,65 protsenti.
  Eelmise aasta kahjumi puhul oli tema sõnul suures osas tegemist 2008. aasta kasumi korrigeerimisega riskikapitalifondi Gild Arbitrage'i restruktureerimisest tulenevatest kokkulepetest. "Nelja aasta jooksul on AS Gild Partners konsolideeritult teeninud kasumit ca 130 miljonit krooni, millest dividendideks on jaotatud kokku ca 95 miljonit krooni. 2010. aastal kinnitati 2009. aasta aruanne, kus otsustati 2009. aasta kahjum katta eelmiste aastate jaotamata kasumi arvel ning sel aastal dividende ei jaotatud," rääkis Tamm.
  Gild kuulus mullu tõenäoliselt nende firmade esikolmikusse, mille tegemisi Äripäev kõige põhjalikumalt kajastas. Gildi probleemid ilmnesid juba küll 2008. aastal, kuid avalikkuse suurema tähelepanu alla sattus investeerimispank veebruaris, kui Skype'i eestlastest asutajatel katkes kannatus ning nad ähvardasid Gildi pankrotiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.