Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autotootjate kasumiralli

  Maailma suuruselt kolmas autotootja Volkswagen AG möödus tänavuses kasumiprognoosis  Toyotast. Pingerida juhib vaieldamatult Ford Motor Company.

  Volkswagen teatas, et tema üheksa kuu kasum hüppas 5,2 miljardi dollarini, Toyota tänavuse majandusaasta kasum on ligikaudu 4,16 miljardit dollarit. Eile avaldatud raporti kohaselt on Ühendriikide peamise autotootja Fordi kolme esimese kvartali kasum 6,37 miljardit dollarit, tehes temast kõige kasumlikuma ettevõtte antud sektoris.
  „Kavatseme aastaks 2018 valmistada kümme miljonit sõidukit ja kavatseme Toyotalt üle võtta müügitulemuste poolest edukaima autotootja tiitli,” edastas Bloombergile  Volkswageni tegevjuht Martin Winterkorn, „meie müügitulemused kasvavad jõudsalt ning aastaks 2018 loodame saada sektori parimaid kasumimarginaale.”
  Volkswagen paneb üha enam rõhku Hiinale, mida loetakse maailma suurimaks autoturuks. Ettevõtte üheksa kuu kasum sealsel turul on kahekordistunud. Sel aastal investeeris VW Hiinasse üle 6 miljardi euro, et avada seal veel kaks tehas lisaks. VW plaanib nelja aastaga toota  Hiinas 3 miljonit sõidukit.
  Tänavu on teinud suure tähelennu Ühendriikide autotootja Ford. Eile avaldas ettevõte oma kolmanda kvartali aruande ning tegi oma 107 tegevusaasta suurima kasumi 1,7 miljardit dollarit. Fordi tegevjuht Alan Mulally on teinud aastaga palju suuri muudatusi, et taaselustada firmat. Ettevõte on enam keskendunud oma põhibrändile ja selleks on müüdud maha tütarettevõtted nagu näiteks Volvo. Samuti on enam rõhku pandud kvaliteedile. Tänavu ennustatakse Fordile 7,64 miljardit dollarit kasumit.
  Sel aastal on VW eelisaktsia hind tõusnud 60 protsenti, Fordi aktsia on tõusnud 42 protsenti ja Toyota aktsiahinnad on langenud ligikaudu 25 protsenti.
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.