Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buffett võis leida mantlipärija

  Nüüd paistab, et Buffett on aastatepikkuse otsimise järel ka sobiva fondijuhi leidnud. Siiski ei kiirusta Buffett veel investeerimisringkondades vähetuntud Todd Combsi otsesõnu oma mantlipärijaks nimetama.
  "Buffett ei otsinud vaimustust tekitavat staari," ütles hedge'i fondidesse investeerijate nõustaja Beryl Consulting Gorupi juhtivpartner Vidak Radonjic Bloombergile. "Ta valis kellegi, kes hoiab madalat profiili ja kellel on oskus aidata kapitali juhtides edukalt säilitada langusriski. Combs suutis hästi läbida keerulise 2008. aasta, millega paljud hedge'i fondijuhid hakkama ei saanud."
  39aastane Combs juhib oma 400 miljoni dollarilist riskifondi Castle Point Capital Management, mis kaotas 2008. aastal vaid 5,7 protsenti. Hedge Funds Researchi andmetel kaotasid liigikaaslased tol aastal keskmiselt 19 protsenti. Buffett on öelnud, et Berkshire'i paremus Standard & Poor's 500 indeksi ees on eriti suur siis, kui viimane langeb.
  "Kuigi oleme jäänud mõnel aastal alla S&P indeksile positiivsel turul, oleme me jätkusuutlikult olnid indeksist paremad 11 aastal, kui indeks langes," kirjutas Buffett kirjas aktsionäridele. "Meie kaitse on rünnakust parem."
  Combsi Castle Point kasutab väärtusele orienteeritud investeerimisstrateegiat.
  "Ta on tohutu Exceli-tüüp," ütles kaheksa aastat tagasi Combsi Copper Arch Capitali värvanud Scott Sipprelle. "Ta oli ülidetailne, analüütilise lähenemisega. Ta on töörabaja, kuid samal ajal väga hea läbisaaja, mida ei saa öelda selle sektori teiste intensiivsete nina püsti ajavate maniakaalsete tüüpide kohta."
  "Combs loeb 500 lehekülge nädalas ja teeb oma sügavat analüüsi," ütles Chuck Davis, kes aitas Combsil alustada oma fondiga.
  Buffett kirjutas 2007. aastal, et tema mantlipärijaks sobiks keegi, kes on geneetiliselt programmeeritud vältima suuri riske.
  Castle Pointi suuremad varad portfellis olid 30. septembri seisuga U.S. Bancorp, MasterCard, Western Union ja Chubb Corp aktsiad. Samal ajal oli Berkshire U.S. Bancorpi suuruselt kolmas aktsionär. 1996.-2000. aastani töötas Combs autokindlustajas Progressive Corp., olles hinnakujundajaks ning enne seda oli ta kolm aastat Florida pangandusregulaatori leival.
  Berkshire'i pressiteate kohaselt hakkab Combs juhtima olulist osa Berkshire'i portfellist, andmata konkreetsemat informatsiooni.
  "Ma tean, et ta on hea, õiget tüüpi tegelane," kommenteeris Warren Buffett New York Timesile oma valikut. "Me ei soovi kedagi, kes püüab leida tee, kuidas meie juures teenida sada miljonit dollarit või järgmises kohas 200 miljonit dollarit."
  Buffett ütles The Wall Street Journalile, et seni, kuni tema on firmas, ei võta Combs üle kogu investeeringute juhtimist, küll aga laseb Buffett Combsil aja pikku oma rolli Berkshire'is kasvatada.
  Uus juht on Berkshire'le võtmetähtsusega. Fondinduse maailmas ei ole haruldane, et kui fondijuht lahkub teise firmasse fondi juhtima, siis lahkub kohese samast fondist palju investorite raha, kuna nad investeerisid fondi konkreetse fondijuhi tõttu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.